ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εύβοια: Έντονη βροχόπτωση στο Μαντούδι – Επί ποδός για πιθανές πλημμύρες στα καμένα

1 min read

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την κακοκαιρία που αναμένεται στο πυρόπληκτο νησί της Εύβοιας.

Ήδη αυτή την ώρα σημειώνεται έντονη βροχόπτωση στο Μαντούδι, και όλοι απεύχονται φαινόμενα πλημμυρών λόγω της καταστροφής μεγάλων δασικών εκτάσεων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Έκτακτη συνεδρίαση στο Μαντούδι

Εκτάκτως συνεδριάζει το Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη, του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, λόγω επιδείνωσης του καιρού και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας.

Εξαιτίας αυτού αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στον λιμένα Μαντουδίου από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Ο δήμαρχος προτείνει να τοποθετηθούν μηχανήματα σε επίμαχα χωριά για δύο λόγους. Πρώτον για την λάσπη που θα συσσωρευθεί και δεύτερον για ψυχολογικούς λόγους προς τους κατοίκους.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη (8/9) και αύριο Πέμπτη (9/9) αναμένεται να χτυπήσει και στην Εύβοια.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη (08-09-2021) προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι έντονες.

  • Αύριο Πέμπτη (09-09-21) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.