ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Απίστευτη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην στο Μόναχο!

1 min read

Άλλη μία σπουδαία μέρα αναμένεται σήμερα (20/8) για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Η ελληνική ομάδα θα έχει τέσσερις συμμετοχές, με τις τρεις να είναι σε τελικούς και τις δύο από αυτές να έχουν «γεννήσει» προσδοκίες για κάτι σπουδαίο.

Στις 11:15 θα διεξαχθεί ο τελικός των 20 χλμ βάδην γυναικών, με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να έχει πάρει την απόφαση και να κατεβαίνει στον αγώνα. Αν και δε σκόπευε να το κάνει, βλέποντας ότι είναι σε καλή κατάσταση, θα πάει στην εκκίνηση χωρίς άγχος για διεκδίκηση μεταλλίων και… όπου την βγάλει. Προφανώς η παρουσία της την συγκαταλέγει άμεσα στα φαβορί, ωστόσο το 20αρι είναι πολύ πιο δύσκολο από πλευράς ονομάτων και έχει ήδη στα πόδια της 35 χιλιόμετρα από την δεύτερη ημέρα των αγώνων. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε μετάλλιο, αλλά με τίποτε δεν πρέπει να αποκλείουμε με την τρομερή αθλήτρια του Ν. Κεφαλόπουλου.

Παρούσα στον τελικό θα είναι και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία θέλει να κυνηγήσει έναν καλό χρόνο.

Το βράδυ, στις 21:25 η Ελίνα Τζένγκο μπαίνει με φιλοδοξίες στον τελικό του ακοντισμού. Η αθλήτρια που ανήκει στην Team Future της Bwin, πάει με την καλύτερη φετινή επίδοση στον ακοντισμό, αλλά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα. Το σημαντικό είναι ότι δείχνει σταθερότητα σε βολές πάνω από τα 61 μέτρα στους τελευταίους αγώνες της και για να είναι μέσα στα μετάλλια, θα χρειαστεί λογικά να ρίξει πάνω από 63 μέτρα.

Υπάρχουν αθλήτριες με εμπειρία όπως η Σποτάκοβα και ο Ογκροντνίκοβα από τη Τσεχία, η Παλαμέικα από τη Λετονία, η εξαιρετική Λιθουανή Γιασιουνάιτε και το ανερχόμενο αστέρι στον ακοντισμό, η Σέρβα Βιλάγκος, η οποία τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια στον στίβο.

Η τελευταία συμμετοχή της ημέρας θα είναι αυτή της Ελισάβετ Πεσιρίδου στον προκριματικό των 100 μέτρων με εμπόδια. Η έμπειρη πρωταθλήτρια θα τρέξει στην τρίτη προκριματική σειρά (21:43 αρχίζουν οι προκριματικοί, 21:59 τρέχει η Πεσιρίδου) και θα αγωνιστεί από την 7η διαδρομή. Προκρίνονται οι πρώτες τρεις στα ημιτελικά και οι 3 καλύτεροι χρόνοι. Το φετινό ρεκόρ της Πεσιρίδου την κατατάσσει ανάμεσα στις αντίπαλές της, στην 5η θέση.

Το πρόγραμμα της 6ης ημέρας (20/8)

Πρωί
09.30 20χλμ. βάδην (Α) Τελικός
11.15 20χλμ. βάδην (Γ) Τελικός Παπαδοπούλου, Ντρισμπιώτη

Απόγευμα
21.05 Επί κοντώ (Α) Τελικός
21.15 800 μ. (Γ) Τελικός
21.25 Ακοντισμός (Γ) Τελικός Τζένγκο
21.43 100 μ. εμπ. (Γ) πρ. Πεσιρίδου
22.15 4Χ400 μ. (Α) Τελικός
22.45 4Χ400 μ. (Γ) Τελικός
23.13 3.000 μ. στιπλ (Γ) Τελικός

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.