ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ευρωκοινοβούλιο: Έκθετη η Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου στο τελικό κείμενο της επιτροπής

1 min read

Στο Στρασβούργο για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες η χώρα μας βρίσκεται έκθετη αναφορικά με το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου.

Μετά το ψήφισμα – κόλαφο της 7ης Φεβρουαρίου για την χώρα μας τα στοιχεία που η Επιτροπή ενέταξε στο τελικό της κείμενο, που θα αποσταλεί στην Κομισιόν είναι και πάλι άκρως ανησυχητικά.

Η έκθεση της Ευρωβουλής περιλαμβάνει πολλά και ανησυχητικά στοιχεία για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ΑΑΔΕ λέγοντας συγκεκριμένα ότι δέχεται πολιτικές πιέσεις στην προσπάθειά της να ρίξει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής και εισηγήτρια για το Κράτος Δικαίου, Σοφί Ιντ Βέλτ, έκανε ειδική αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Σήμερα έναν χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στην Ελλάδα νομίζω πως μπορούμε να δούμε πως η διαφθορά μπορεί κυριολεκτικά να σκοτώσει», ανέφερε η Σόφι Ιν’τ Βελτ.

Η ευρωβουλευτής που ανήκει στην ευρωομάδα των φιλελεύθερων στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε πριν την σημερινή ολομέλεια, επέμεινε πως οι οικονομικές κυρώσεις δεν είναι εκτός κάδρου.

«Η βασική ιδέα είναι να εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα σε όλα τα κράτη μέλη. Οπότε η Κομισιόν θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική να μην κάνει το συγκεκριμένο ζήτημα πολιτικό», επεσήμανε.

Από εχθές η Ευρωβουλή έχει υπερψηφίσει και το νέο νομικό πλαίσιο αναφορικά με τις στρατηγικές αγωγές, τα λεγόμενα SLAPS κατά δημοσιογράφων, με το πλαίσιο να είναι αυστηρότατο.

«Από σήμερα ο κ. Δημητριάδης θα πρέπει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, γιατί οι καταχρηστικές και εκφοβιστικές αγωγές του στην «Εφ.Συν.» και τα αλλά ΜΜΕ (Reporters United,TVXS), μετά την ψήφιση της anti-slapp οδηγίας από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχουν συνέπειες. Σύμφωνα με την οδηγία, μετά από μια καταχρηστική αγωγή, το δικαστήριο θα υποχρεώνει τον ενάγοντα να καλύπτει τα δικαστικά έξοδα, μεταξύ άλλων για τη νομική εκπροσώπηση του εναγόμενου, καθώς και να καταβάλλει αποζημίωση στο θύμα», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου και ο άνθρωπος, που είχε την πολιτική ευθύνη της ΕΥΠ την περίοδο των υποκλοπών, έχει μηνύσει δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης διεκδικώντας αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.