ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έτοιμο το μουσουλμανικό τζαμί στο κέντρο της Αθήνας – Θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες – Προβληματισμός για τις συνέπειες..

1 min read

Στο στάδιο της αποπεράτωσης βρίσκεται το μουσουλμανικό τζαμί της Αθήνας. Θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε δύο εβδομάδες περίπου. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας και αναμένεται ότι θα γίνει πόλος έλξης χιλιάδων μουσουλμάνων από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και από όλη την Χώρα.

Το τζαμί των Αθηνών δεν θα έχει μιναρέ και προβλέπεται ότι δεν θα λειτουργήσουν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στους εξωτερικούς χώρους.

Ήδη έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τριών ιμάμηδων, που θα αναλάβουν την εκτέλεση του θρησκευτικού έργου. Ο βασικός ιμάμης θα προέρχεται από το δόγμα των Σουνιτών (οι οπαδοί του δόγματος αυτού είναι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία κλπ), ενώ οι δύο αναπληρωτές του θα είναι ο ένας Σιίτης (όπως η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στο Ιράν) και ο άλλος Αλεβίτης (μεγάλες θρησκευτικές μειονότητες, που υπάρχουν στην Συρία, στην Τουρκία κ.α. στην Μ. Ανατολή).

Η δημιουργία του τζαμιού στην Αθήνα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε μεγάλο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας. Γιατί οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι έχουν υπάρξει όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να θωρακιστεί η λειτουργία του τζαμιού από επιρροές ξένων ακραίων Ισλαμιστικών κύκλων, που θα έχουν τις ρίζες τους στην Μ. Ανατολή ή από ακόμη πιό επικίνδυνες επιρροές, που θα προέρχονται από την γειτονική μας Τουρκία.

Δημοσίευση στα Social Media