ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
3 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ετοιμάζονται για μεγάλο πόλεμο με τον Πούτιν! Η Πολωνία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πυρηνικά όπλα

1 min read

Ο Πολωνός πρόεδρος άνοιξε τον δρόμο για πυρηνικά στο έδαφος της Πολωνίας

Οι πολωνικές αρχές είναι έτοιμες να αναπτύξουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός τους, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Fakt».

“Εάν οι σύμμαχοί μας αποφασίσουν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο του “Nuclear Sharing” και στο έδαφός μας προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι για αυτό. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και έχουμε υποχρεώσεις σε αυτό το θέμα , που σημαίνει ότι απλώς εφαρμόζουμε μια κοινή πολιτική», εξήγησε, όπως αναφέρει το .b92.net.

Ο αρχηγός του πολωνικού κράτους, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Καναδά έπειτα από μια επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου συνάντησε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μετέβη στον ΟΗΕ, πρόσθεσε πως το ζήτημα μιας ενδεχόμενης ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στην Πολωνία αποτελεί «εδώ και κάποιο καιρό» αντικείμενο συζητήσεων ανάμεσα στην Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το θέμα αυτό ήταν το κύριο θέμα των πολωνοαμερικανικών συνομιλιών εδώ και αρκετό καιρό».

“Έχω μιλήσει ήδη για αυτό αρκετές φορές. Οφείλω να ομολογήσω, όταν με ρώτησαν στην αρχή σχετικά με τα πυρηνικά όπλα, επιβεβαίωσα άμεσα την ετοιμότητά μας”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντούντα, «η Ρωσία στρατιωτικοποιεί όλο και περισσότερο το θύλακα του Καλίνινγκραντ. Μεταφέρει πυρηνικά όπλα της στη Λευκορωσία». Πρόκειται για δύο εδάφη που συνορεύουν με την Πολωνία.

Τον Ιούνιο του 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει πως μετέφερε στη Λευκορωσία τα πρώτα πυρηνικά όπλα.

Στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε το 2023 στο Βίλνιους, οι σύμμαχοι είχαν επαναβεβαιώσει ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την εξασφάλιση της αποστολής του για πυρηνική αποτροπή, μεταξύ άλλων και συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές δυνατότητές του και να επικαιροποιεί τη διαδικασία σχεδιασμού».

«Πρόσφατα, η Μόσχα μετέφερε τα πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία», επεσήμανε.

Το πρόγραμμα «Nuclear Sharing» επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να αναπτύξουν τα πυρηνικά τους όπλα σε χώρες του ΝΑΤΟ που δεν τα διαθέτουν.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν 100 πυρηνικούς πυραύλους τακτικής στην Ευρώπη και την Τουρκία. Οι κεφαλές κυμαίνονται από 0,3 έως 50 κιλοτόνους για τις βόμβες B61-3 και B61-4 και αποθηκεύονται σε έξι βάσεις στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.