ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έσκασε ΤΩΡΑ! Οι Αλβανοί μιλούν για ΤΣΑΜΙΚΟ…

1 min read

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας φαίνεται ότι δεν θέλει να λυθούν τα διακρατικά προβλήματα της χώρας του με την Ελλάδα, καθώς δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η δήλωση που έκανε στον Αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Ora News περί Τσάμικου ζητήματος το οποίο είναι ανύπαρκτο για την Ελλάδα.

Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι δήλωσε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος σχετικά με την άρση το εμπόλεμου από την Ελλάδα, και μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν «πακέτα» επιλύσεως θεμάτων με τη χώρα μας, τα οποία σύμφωνα με τη himara.gr είναι τα εξής:

-Πρώτο πακέτο είναι η επίλυση της εμπόλεμης κατάστασης βρίσκεται στο οποίο συνδυάζεται το θέμα των Τσάμηδων. Στο πακέτο αυτό υπάρχουν τα ακίνητα των τσάμηδων, είναι το ζήτημα του νεκροταφείου και του προσκυνήματος των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αλβανία.

-Δεύτερο πακέτο είναι τα τρέχων ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και συνδυάζεται με τα δικαιώματα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα.

Επίσης υπάρχουν προξενικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να διευκολυνθούν οι Αλβανοί, τόσο για τις άδειες οδήγησης όσο και για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους, όσων ζουν στην Ελλάδα.

-Τρίτο πακέτο είναι το «πακέτο του μέλλοντος» και αυτό αφορά θέματα που σχετίζονται με την τελική διευθέτηση του συνοριακού καθεστώτος, δηλαδή την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα από τη μία πλευρά και την απόφαση του 2009 και τις θέσεις των δύο πλευρών από την άλλη.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον Αλβανό Υπ.Εξ. οι συνομιλίες είναι σε διερευνητικό στάδιο και προς διαπραγμάτευση. Λέει αλήθεια ο Αλβανός ή απλώς τα λέει για εσωτερική κατανάλωση; Διότι δε νοείται η Ελληνική πλευρά να κάνει την παραμικρή συζήτηση για το ψευτο-Τσάμικο, καθώς έτσι αναγνωρίζει την ύπαρξη του ζητήματος…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.