ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΡΧΟΝΤΑΙ τα MIRAGE! Γαλλική “απόβαση” το Φεβρουάριο για το πρόγραμμα υποστήριξης…

1 min read

Γαλλική “απόβαση” τον Φεβρουάριο στην Αθήνα καθώς τότε συμφωνήθηκε σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert, οι εκπρόσωποι των Dassault, Safran, MBDA να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσουν με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών για το Πρόγραμμα Εν Συνεχεία Υποστήριξης των αεροσκαφών Mirage 2000.

 

Μετά τα ραντεβού σε Παρίσι και Αθήνα, οι συζητήσεις σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που παρακολουθεί από κοντά τις συνομιλίες θα περάσουν σε τεχνικό επίπεδο. Άλλωστε όπως τόνισε η ίδια η πηγή ενημέρωσης αυτό καθίσταται εφικτό μετά την προσδοκώμενη επίλυση κάποιων προβλημάτων που διαφαίνονταν στις σχετικές συμβάσεις.

 

Συγκεκριμένα οι κρατώντες το γαλλικό “κλειδί” της υποστήριξης του “εργαλείου” της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, όπως αποκαλείται από ιπτάμενος το Mirage 2000, στα διαδοχικά ραντεβού είχαν εκφράσει με ευκρίνεια την μη αποδοχή του Ελληνικού Δικαίου. Παράμετρος ωστόσο που είναι υποχρεωτική από την Ελληνική Νομοθεσία, όπως ενδελεχώς έχει αναλυθεί από τους Έλληνες διαπραγματευτές. “Αρχίζουμε και τα ξεπερνάμε” είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που εκπέμπει η ελληνική πλευρά με τα παρόντα δεδομένα.

 

Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα και θα επιχειρηθεί η σύνθεσή τους. Καταρχήν η “κληρονομιά” των τριών,διαφορετικών, συμβάσεων-πλαίσιο. Από την άλλη η ελληνική επιδίωξη για τη σύναψη διακρατικής συμφωνία δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στη γαλλική πλευρά. Όμως όπως υπογράμμιζε στο OnAlert καλά ενημερωμένη πηγή: “Από την άλλη μεριά είναι οι μοναδικοί κατασκευαστές. Υποχρεωτικά εκεί θα πας.” σημειώνοντας ωστόσο τις δεσμευτικές διατάξεις: “Από την άλλη η νομοθεσία λεει ότι πρέπει να βγεις σε διαγωνισμό. Οπότε κοιτάμε να στοιχειοθετήσουμε ότι υποχρεωτικά πάμε εκεί και να διαπραγματευτούμε με αυτούς τους όρους”

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή επίσκεψη τους στο Παρίσι, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, αντιναύαρχο (ε.α.) Κυριάκο Κυριακίδη, είχαν επαφές με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργεί­ου Άμυνας της Γαλλίας.

 

Πρώτο θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων ήταν η τεχνική υποστήριξη των μαχητικών Mirage-2000 που διαθέτει η χώρα μας, ενώ την ελληνική αποστολή πλαισίωναν εκπρόσωποι δεκατεσσάρων ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους και να συναντηθούν με εκπροσώπους αντίστοιχων γαλλικών εταιρειών και αξιωματούχους της DGA.

onalert

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση