ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχεται το περιουσιολόγιο: Οι Έλληνες θα πληρώνουν για τα αυτοκίνητά τους ακόμα και αν έχουν καταθέσει πινακίδες!

1 min read

Aπό την αρχή το pronews.gr εκτιμούσε πως η έλευση του Περιουσιολογίου στην ουσία θα φέρει πολύ περισσότερους φόρους στον υπό δοκιμασία Έλληνα πολίτη καθώς τα αυτοκίνητα ή τα σκάφη τα οποία βρίσκονται σε φορολογική ακινησία θα αποτελούν πάγια περιουσιακά στοιχεία και θα φορολογούνται!

Δηλαδή θα φορολογούνται ακόμα και αυτά που θα έχουν κατατεθεί οι άδειές τους.

Με λίγα λόγια η φορολογική ατέλεια καταργείται και ξαφνικά θα αποτελούν πάγια περιουσιακά στοιχεία που φορολογούνται. Όταν κάποιος κάτοχος αυτοκινήτου ή σκάφους καταθέτει την άδεια με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας δεν αναγράφεται καθόλου στην φορολογική δήλωση.

Με το περιουσιολόγιο αυτό δεν θα συμβαίνει καθώς θα καταγράφονται κανονικά ασχέτως αν δεν κυκλοφορούν.Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως το Περιουσιολόγιο θα βάλει ένα τέλος στην αθρόα κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ και αδειών πλόων στα σκάφη-βάρκες γιατί απλούστατα θα πληρώνουν θέλουν δεν θέλουν μόνο την κατοχή τους.

Επίσης οι πάνω από 1,5 εκατ. πινακίδες που έχουν κατατεθεί στις εφορίες αποδεικνύουν πως οι ιδιοκτήτες τους δεν αντέχουν οικονομικά και προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να γλιτώσουν τα υπέρογκα τεκμήρια, τα Τέλη Κυκλοφορίας, το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης (πάνω από 2 λίτρα) αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση ακόμη και αν δεν τα κυκλοφορούν

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν καταθέσουν τις πινακίδες για διάστημα άνω των 18 μηνών τότε θα πρέπει να πληρώσουν και έξτρα φόρο 30 ευρώ για να τις ξαναπάρουν.

Έτσι λοιπόν με την έλευση του Περιουσιολογίου οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον διέξοδο άλλη από το να μην έχουν πια αυτοκίνητο και να πάρουν το… ποδηλατάκι τους για να κυκλοφορούν για τις δουλειές τους όπως στην άλλοτε Κίνα του Μάο.

Άλλωστε αυτό δεν είναι το όνειρο της «αριστερής διακυβέρνησης»; Μάο και «ξερό ψωμί» και οι υπόλοιποι να ζουν σαν τους… Μάο-Μάο

Δημοσίευση στα Social Media