ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνα του γερμανικού στρατού: Η κατάρρευση της ΕΕ είναι πιθανή

1 min read

 

Κόσμος

H έρευνα των 102 σελίδων, υπό τον τίτλο «Στρατηγική Προοπτική 2040» – η οποία συντάχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και κρατήθηκε απόρρητη – αναδεικνύει έξι σενάριαγια το πώς οι κοινωνικές τάσεις και οι διεθνείς συγκρούσεις μπορεί να εξελιχθούν και να επηρεάσουν τη γερμανική ασφάλεια, όπως αναφέρει το περιοδικό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η έρευνα, αφορά τη χειρότερη εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την οποία η Γερμανία θα εξαναγκαστεί να παίξει «νέο ρόλο». Σύμφωνα με το σενάριο, η παγκόσμια τάξη καταρρέει έπειτα από «δεκαετίες αστάθειας», τα συστήματα αξιών χάνουν την επιρροή τους και η παγκοσμιοποίηση σταματά.

Κόσμος

«Η διεύρυνση της ΕΕ εγκαταλείπεται, πολλά κράτη φεύγουν από το μπλοκ, η Ευρώπη χάνει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της», αναφέρεται στην έρευνα, σύμφωνα με Der Spiegel.

«Ο ολοένα μη τακτικός, μερικές φορές χαοτικός και επιρρεπής στις συγκρούσεις κόσμος αλλάζει δραματικά το περιβάλλον ασφαλείας της Γερμανίας και της Ευρώπης».

Κατά ένα άλλο σενάριο, «η Δύση εναντίον της Ανατολής», κάποια από τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης «παγώνουν» την ενσωμάτωσή τους στην ΕΕ, την ώρα που άλλες χώρες συμμετέχουν στο λεγόμενο «Ανατολικό Μπλοκ».

Ο «πολυπολικός ανταγωνισμός» του σεναρίου ωθεί τη γιγάντωση του εξτρεμισμού ενώ, αρκετοί εκ των εταίρων της ΕΕ, στρέφονται σε πολιτικά μοντέλα τύπου Ρωσίας.

Στο έγγραφο δεν καταγράφεται τελική πρόγνωση, ούτε αναφέρεται σε συγκεκριμένες χώρες, ωστόσο οι ερευνητές των Ομοσπονδιακών Ένοπλων Δυνάμεων κάνουν λόγο για σενάρια που θα εκτυλιχθούν μέχρι το 2040.

πηγη  www.cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση