ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνα το φωνάζει: Κόψτε ΤΩΡΑ τη ζάχαρη!

1 min read

Το ξέρουμε πως σε σοκάρουμε, αλλά η υγεία σου έχει προτεραιότητα.

Αν κόψουμε τη ζάχαρη από τη ζωή μας τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Φαντάζεσαι να μην μπορείς να κατεβάσεις κάτι γλυκό; Αυτοκτονία. Μια σοκολατίτσα, ένα γλυκάκι, μία… τούρτα. Σε γλυκάναμε ε; Ελπίζουμε πάντως να μην πέσεις με τα μούτρα στα γλυκά. Γιατί άμα μάθεις την τελευταία έρευνα που θέλει την πολύ ζάχαρη να επηρεάζει αρνητικά την μνήμη του εγκεφάλου τότε ενδέχεται να μην ξαναφάς γλυκό ούτε στα γενέθλιά σου.

Σύμφωνα με πείραμα του πανεπιστημίου UCLA χορηγήθηκαν σε ποντικούς επί έξι εβδομάδες τροφές που περιέχουν υψηλής δόση φρουκτόζης, απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου, τα οποία θα τα βρεις σε σπόρους, καρύδια και προφανώς στη ζάχαρη. Μετά από έξι εβδομάδες ωστόσο παρατηρήθηκε ότι οι αρουραίοι είχαν χειρότερο ρυθμό εκμάθησης από ότι πριν.

«Όταν τρως, καταναλώνεις μακροπρόθεσμα υψηλή δόση ζάχαρης, μεταβάλλεται η ικανότητα του εγκεφάλου να μαθαίνει καθώς και να θυμάται μια πληροφορία» διαπίστωσε ο υπεύθυνος της μελέτης Fernando Gomez-Pinilla, ο οποίος ωστόσο στο τέλος επισήμανε πως:

«Η προσθήκη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στα γεύματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά»

Για αυτό λοιπόν καλό είναι την επόμενη φορά που θα δίνεις εξετάσεις, άσε το γλυκό στο ψυγείο. Κράτα το καλύτερα για να ξεχάσεις τον χωρισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.