ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Οκτωβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνα καταρρίπτει το αφήγημα Μητσοτάκη των πιστοποιητικών εμβολιασμού: «Δεν μειώνουν την μετάδοση- Απλά φοβίζουν»

1 min read
  • Και την ίδια στιγμή που ο Κ.Μητσοτάκης νιώθει περήφανος για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία πλέον με την επιβολή της τρίτης δόσης θα μειώσουν και την ισχύ τους, ισπανική έρευνα έρχεται και αποκαθηλώνει ακόμα ένα αφήγημα ότι αυτά βοηθούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Έτσι έρχεται σήμερα μια έρευνα από ειδικούς στην Ισπανία, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα διαβατήρια εμβολίων ή πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης από τον COVID-19.

Οι λεπτομέρειες της μελέτης, που διεξήχθη από τη διαπεριφερειακή επιτροπή Covid της Ισπανίας, ελήφθησαν από την El Pais και αναφέρθηκαν από την Telegraph. 

  • Εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το πρόγραμμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η εντολή στους ανθρώπους να παρουσιάζουν αποδείξεις εμβολιασμού για να εισέλθουν σε χώρους όπως μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους «δεν μειώνει τα επίπεδα μετάδοσης».

«Στις ευρωπαϊκές χώρες όπου χρησιμοποιείται, τα κρούσματα αυξάνονται σημαντικά, αν και είναι αλήθεια ότι το επίπεδο εμβολιασμού τους είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι στην Ισπανία», αναφέρει η έκθεση.

Αν και η Ισπανία δεν διαθέτει διαβατήρια εμβολίων σε εθνικό επίπεδο, οκτώ από τις 17 περιφέρειες χρησιμοποιούν παρόμοιο σύστημα.

  • Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι τα συστήματα διαβατηρίων εμβολίων «συμβάλλουν στη λανθασμένη εντύπωση ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μολύνονται», ενώ στην πραγματικότητα «περίπου το 40% των εμβολιασμένων είναι ευαίσθητα στη μόλυνση και μεταδίδουν τη μόλυνση», αναφέρει η έκθεση.

Τα μόνα θετικά ενός τέτοιου σχήματος είναι ότι «προειδοποιεί τους ανθρώπους ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από την πανδημία και ενθαρρύνει την απορρόφηση του εμβολιασμού μεταξύ των επιφυλακτικών».

Με άλλα λόγια, παρόλο που τα διαβατήρια εμβολίων δεν έχουν διακριτό αντίκτυπο στον δηλωμένο στόχο τους – τη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19 – καταφέρνουν να κρατούν τους ανθρώπους φοβισμένους και να συμμορφώνονται.

Και ίσως αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος.

«Τα ευρήματα είναι παρόμοια με τα στοιχεία που βρέθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου – ότι τα διαβατήρια εμβολίων θα μπορούσαν να αυξήσουν τα ποσοστά Covid στη χώρα», γράφει ο Ken Macon.

«Η κυβέρνηση στην Ουαλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε επίσης ότι, παρά την εισαγωγή των διαβατηρίων εμβολίων, δεν μπόρεσαν να βρουν καμία απόδειξη ότι λειτουργούσαν».

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.