ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα για τους εμβολιασμένους

1 min read

Αλλάζει από σήμερα η καθημερινότητα όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, καθώς θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας, σε αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι οποίοι προορίζονται μόνο για εμβολιασμένους, ενώ πλέον σταματούν τα lockdown, ακόμα και στις κόκκινες περιοχές.

Ο επιδημιολογικός χάρτης θα χρωματίζεται για την ενημέρωση των πολιτών στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο αλλά περιοριστικά μέτρα σε μετακινήσεις και εστίαση (απαγόρευση μουσικής) δεν θα ισχύουν.

Σε μικτούς χώρους, δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί και για 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν. Η Επιτροπή των ειδικών συνεχίζει την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας και σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο θα εισηγηθεί τα ανάλογα μέτρα εφόσον χρειάζεται.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.