ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιστρέφει εκ νέου το σενάριο για εκλογές στις 29 Μαΐου Έντονη φημολογία στα πολιτικά γραφεία

1 min read

Επιστρέφει εκ νέου το σενάριο για εκλογές στις 29 Μαΐου για να διακοπεί η δημοσκοπική «κατρακύλα» του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και πριν συνειδητοποιήσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ότι η διαβίωσή της λόγω της ακρίβειας θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη.

Υπάρχουν κάποιοι σοβαροί λόγοι που θα μπορούσαν να αποδώσουν πολιτικό κέρδος στη Νέα Δημοκρατία εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκήρυσσε εκλογές στο τέλος του Mαΐου.

Στη ΝΔ «ποντάρουν» στο συνέδριο του κόμματος στις 15 Μαΐου γιατί με το συνέδριο μπορούν να προσδοκούν ότι θα «αναστηθεί» ο κομματικός μηχανισμός ο οποίος τώρα είναι ημιθανής
Θεωρούν επίσης ότι τα νέα συντηρητικά κόμματα (Κ.Μπογδάνος-Θ. Τζήμερος-Φ.Κρανιδιώτης και Ν.Νικολόπουλος-Τσιτουρίδης-Καραχάλιος κλπ) δεν θα προλάβουν ούτε να οργανωθούν ούτε πολύ περισσότερο να συνενωθούν.
Υπάρχει έντονη φημολογία ότι το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Η.Κασιδιάρη έχει τυπικό κώλυμα, που δεν έχει καμία σχέση με τη φυλάκιση του, του ιδρυτή και επικεφαλής του κόμματος αλλά με το γεγονός ότι δεν είχε κάνει ιδρυτικό συνέδριο όπως ορίζει ο νόμος μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Κάτι που έγινε εν συνεχεία αλλά αυτό καλύπτει το κόμμα μόνο για εκλογές στην περίπτωση που αυτές γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Αν αυτές πραγματοποιηθούν τον Μάιο το κόμμα του Η.Κασιδιάρη δεν μπορεί να συμμετάσχει.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι όσοι ψήφιζαν τους Έλληνες θα ψηφίσουν ΝΔ αλλά θα απέχουν στις εκλογές, το οποίο είναι πάλι κέρδος για τη ΝΔ.
Πλέον οι πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολλές και τα «καμπανάκια» που του χτύπησαν οι δημοσκόποι… ακούστηκαν στο Μαξίμου.
Η αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί ειπώθηκε… στον ΣΚΑΪ, εκεί που ο Άρης Πορτοσάλτε παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση «τρώει ξύλο» σε κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις, ενώ την επόμενη ημέρα και ο Δημήτρης Οικονόμου είπε ότι εάν «φάει και άλλο ξύλο δεν θα μπορέσει να σηκωθεί».
Η τελευταία φράση είναι αυτή που έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου, καθώς γνωρίζουν ότι εάν δεν αλλάξει άμεσα κάτι η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Οι δημοσκοπήσεις πλέον δείχνουν ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταρρεύσει και κάθε μέρα πέφτουν όλο και περισσότερο, ενώ από την άλλη παρατηρείται μια μικρή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά των δύο κομμάτων αυτή τη φορά είναι μικρή και στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν ότι εάν υπάρξει άλλη μια κρίση τότε το πιο πιθανό είναι να χάσουν την πρώτη θέση (όχι ότι είναι βέβαιη αυτή τη στιγμή).

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,  πιέζει έντονα τις τελευταίες ημέρες τον πρωθυπουργό να κηρύξει άμεσα εκλογές, καθώς ακόμη και τον Σεπτέμβριο θεωρούν ότι θα είναι αργά.

Δημοσίευση στα Social Media