ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έως αρχές Ιούνιου τα ταμειακά διαθέσιμα – Νέα επαγγέλματα στη λίστα στήριξης

1 min read

Πώς θα επηρεαστεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

Nέες κατηγορίες επαγγελματιών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω κορονοϊού, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα όσα είπε o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τη Φαίη Μαυραγάνη, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει επικαιροποίηση της λίστας με τους ΚΑΔ. Σε αυτή αναμένεται να περιληφθούν μεταξύ άλλων δραστηριότητες συναφείς με αεροπορικές μεταφορές, χώρους στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων, υπαίθριου πάγκους κ.α.«Παρακολουθούμε τα αριθμητικά δεδομένα. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο γίνεται περισσότερα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με την καταβολή του δώρου του Πάσχα, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω αναγκαστικών μέτρων, καταγράφουν μείωση του τζίρου τους και είναι στις λίστες των ΚΑΔ, έχουν το δικαίωμα να το καταβάλουν αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι. Δεν ισχύει το ίδιο για τις επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν κανονικά και οποίες πρέπει να το αποδώσουν όπως προβλέπει ο νόμος. Με βάση τα οριζόμενα από τη νομοθεσία, περίπου 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα λάβουν, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δώρο Πάσχα τον Απρίλιο. Το κόστος ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν έως αρχές Ιουνίου

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι το διάστημα Μάρτιος- Απρίλιος-Μάιος θα επηρεαστεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού καθώς θα υπάρξει απώλεια εσόδων (φορολογικών και ασφαλιστικών) ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι δαπάνες. Σύμφωνα με το Χρήστο Σταϊκούρα τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως αρχές Ιουνίου, χωρίς να χρειαστεί να αξιοποιηθεί το λεγόμενο «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 32 δισ. ευρώ. Κι αυτό οφείλεται με βάση τον υπουργό στη συνετή δημοσιονομική διαχείριση που υπήρξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα

ΠΗΓΗ: ETHNOS.GR

Δημοσίευση στα Social Media