ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

1 min read

Σάββατο 10 Σεπτέμβριου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου Κλήμεντος, Αγίων Μηνοδώρας και Μητροδώρας μαρτύρων, Αγίας Πουλχερίας της παρθένου

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Επίσης

  1. Ανατολή ήλιου: 07:02
  2. Δύση ήλιου: 19:41
  3. Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες 39 λεπτά
  4. Σελήνη 14.7 ημερών

Παγκόσμιες ημέρες

  1. Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας

Αγία Πουλχερία η Παρθένος

H Αγία Πουλχερία η Παρθένος, σύμφωνα με την Ορθοδοξία, ήταν εγγονή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Μεγάλου, κόρη του αυτοκράτορα Αρκαδίου και αδελφή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του λεγομένου Μικρού.

Ήταν σοφώτατη και ευσεβέστατη και υποσχέθηκε στο Θεό την δια βίου παρθενία και γι’αυτό αναφέρεται ως Πουλχερία η Παρθένος.

Ανέλαβε τη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση στην ευσέβεια του μικροτέρου αδελφού της μέχρι της ενηλικιώσεώς του, αλλά και αργότερα υπήρξε το δεξί χέρι του και ο πραγματικός κυβερνήτης της Αυτοκρατορίας.

Πολύ υπερασπιζόταν την Ορθοδοξία και βοήθησε την Εκκλησία. Οι Πατριάρχες και ο λοιπός κλήρος και ο λαός την σέβονταν και την τιμούσαν πολύ. Τιμήθηκε όσο ελάχιστοι άλλοι βασιλείς για την ευλάβεια, τη σύνεση, τις πολλές αρετές και τις αμέτρητες αγαθοεργίες της. Με ειλικρινή και άπειρο σεβασμό αναφέρονταν σε αυτήν και την επευφημούσαν ως νέα Αγία Ελένη.

Το όνομά της φέρει και ένα από τα πολυτιμότερα κειμήλια της Μονής, ο πολυτιμότατος και ανεκτίμητος ομώνυμος Σταυρός. Απήλθε προς Κύριον την 10η Σεπτεμβρίου του έτους 453.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.