ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ενώ στην Ελλάδα με τα μνημόνια η Ευρώπη εξάντλησε την αυστηρότητά της…. στον Zelensky επιδοτεί δάνεια 18 δισ

1 min read

Πόσο υποκριτική είναι η στάση της Ευρώπης;
Για τις ΗΠΑ δεν θα γίνει λόγος, οι αμερικανοί είναι μια χώρα που αποφάσισε να χορηγήσει με την μορφή δανείων και άλλης υποστήριξης 64 δισεκ. δολάρια.
Όμως η στάση της Ευρώπης είναι υποκριτική.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Ελλάδα, πληρώνουμε 3 μνημόνια συνολικά 242 δισεκ. δάνεια αντλήσαμε από την ΕΕ και η επιείκεια ήταν μηδενική, η ανοχή μηδενική, πληρώνουμε τόκους, μας επέβαλλαν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% επί του ΑΕΠ… τα οποία για την ώρα έχουν παραμεριστεί λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης…

Στην περίπτωση όμως της Ουκρανίας μια χώρας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπου ανθεί η διαφθορά και οι ελίτ καρπούνται τα οφέλη της παραοικονομίας εις βάρος των πολλών, της Ουκρανίας όπου καταδίωξε τους ρωσώφωνους και από το 2014 έως το 2022 πριν την εισβολή είχαν σκοτώσει 14.000 πολίτες… όπου η Δημοκρατία απουσιάζει αφού έχουν απαγορευτεί όλα τα κόμματα, όπου όλα τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν το ίδιο πρόγραμμα και προπαγανδίζουν υπέρ της κυβέρνησης Zelensky… η Ευρώπη παραφάνηκε επιεικής…

Είναι αληθινή αλληλεγγύη… έδωσαν 18 δισεκ. επιδοτώντας τα επιτόκια

Η Ουκρανία θα λάβει δάνειο 18 δισεκ. ευρώ από την Ευρώπη, το οποίο είναι άτοκο και δεν θα χρειαστεί να επιστραφεί για δεκαετίες ή ίσως και ποτέ…
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα έχουν χορηγήσει οικονομική βοήθεια ύψους 80 δισεκ. δολαρίων περίπου στην Ουκρανία…
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι έτσι η Ευρώπη δείχνει «αληθινή αλληλεγγύη» …
«Ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Πρόεδρο για την ανακοίνωση του πακέτου οικονομικής βοήθειας 18 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2023 », ανακοίνωσε ο Zelensky…

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήγησε ότι το τεράστιο πακέτο στήριξης των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2023 εξετάζεται για να προετοιμαστεί το έδαφος για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας καθώς συνεχίζει την πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ…αφού της χορηγήθηκε καθεστώς υποψήφιας χώρας στις 23 Ιουνίου του 2022…

Τι περιλαμβάνει η χρηματοδότηση;

«Για τη χρηματοδότηση της στήριξης υπό μορφή δανείων, η Επιτροπή εξουσιοδοτείται, εξ ονόματος της Ένωσης, να δανείζεται τα απαραίτητα κεφάλαια στις κεφαλαιαγορές ή από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».
Η Επιτροπή θα συνέδεε τις ενδιάμεσες εκταμιεύσεις των κεφαλαίων με βάση τις δεσμεύσεις από την Ουκρανία για την τήρηση των απαιτήσεων του «κράτους δικαίου» και την πραγματοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, και πάλι ως προετοιμασία για πιθανή μελλοντική ένταξη στην ΕΕ.

Αν και τα κεφάλαια θα είναι με τη μορφή δανείων (εκτός από πρόσθετες εθελοντικές συνεισφορές από τις κυβερνήσεις της ΕΕ), αυτά τα δάνεια θα έχουν μεγάλη διάρκεια έως 35 έτη και δεν θα απαιτούν αποπληρωμή του κεφαλαίου πριν από το 2033.
Οι τόκοι θα επιδοτηθούν από χώρες μέλη της Ε.Ε.».

Προϋπολογισμός νίκης με έλλειμμα 38 δισεκ…. τραγική οικονομική κατάσταση στην Ουκρανία 

Πρόσφατα το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το προσχέδιο του αποκαλούμενου «προϋπολογισμού νίκης» για το 2023, με «έλλειμμα ρεκόρ» 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων , συμπεριλαμβανομένων λίγο πάνω από 27 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ένοπλες δυνάμεις.
Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος αυτού αναμένεται να καλυφθεί από δωρητές, το ΔΝΤ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ΗΠΑ δεν θα μεταφέρουν UAV Grey Eagle στην Ουκρανία λόγω ανησυχίας… μην πέσουν στα χέρια λάθος δυνάμεων…

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα στείλει drones UAV Grey Eagle στην Ουκρανία καθώς κατά τη διάρκεια των μαχών, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτό το μοντέλο θα μπορούσαν να «κλαπούν».
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden «δεν θα μεταφέρει προηγμένα UAV στην Ουκρανία, παρά τα αιτήματα της Ουκρανίας».
Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ουκρανία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C Grey Eagle με το σκεπτικό ότι η μεταφορά τους «θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και να δοθεί λάθος σήμα στην Ρωσία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύουν όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας.

Αμερικανοί στρατιωτικοί εξέφρασαν ανησυχίες ότι κατά τη διάρκεια της μάχης οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτό το μοντέλο UAV θα μπορούσαν να «κλαπούν», όπως π.χ. οι κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο MQ-1C Gray Eagle.

Τον Σεπτέμβριο 2022, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μια ομάδα μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να μεταφέρει σύγχρονα drones, συμπεριλαμβανομένου του MQ-1C Grey Eagle, στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.