ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι άλωσαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων Πήραν το προβάδισμα για τη Γερουσία

1 min read

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το εκλογικό θρίλερ για τον έλεγχο της Γερουσίας στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς η έκβαση σε τρεις Πολιτείες θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την πολιτική αποτίμηση αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.
Με τους Ρεπουμπλικάνους να απέχουν μόλις λίγες έδρες από το να κατακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτι που θεωρείται πως θα το καταφέρουν σχετικά εύκολα, τα βλέμματα είναι στραμμένα το τι θα συμβεί στη Γερουσία.
Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο στη Γερουσία, τότε θα έχουν κάνει την απόλυτη ανατροπή σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2020 και θα έχουν το πάνω χέρι στο Κογκρέσο.
Εάν οι Δημοκρατικοί καταφέρουν να διατηρήσουν την πλειοψηφία τότε θα έχουν καταφέρει να αποτρέψουν τα χειρότερα για τη διακυβέρνηση Biden και να αμφισβητήσουν πλήρως τη ρητορική των Ρεπουμπλικάνων για μια δυναμική επιστροφή και για ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα ενόψει των προεδρικών του 2024. 

Η Πολιτεία – κλειδί

Αυτή τη στιγμή οι Ρεπουμπλικανοί προηγούνται με 49 έδρες έναντι 48 των Ρεπουμπλικάνων και ενώ απομένουν ακόμα 3 Πολιτείες για να κριθεί το τελικό αποτέλεσμα και η νέα ισορροπία στη Γερουσία.
Ωστόσο, όλα θα κριθούν στην Τζόρτζια. 
Στην Τζόρτζια, η κούρσα μεταξύ του Δημοκρατικού εν ενεργεία προέδρου Raphael Warnock και του Ρεπουμπλικανού Herschel Walker θα πάει σε δεύτερο γύρο στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Brad Raffensperger.
Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η νίκη σε αυτή την Πολιτεία θα μπορούσε να αποδειχθεί «κλειδί» για τον καθορισμό του κόμματος που θα ηγηθεί του σώματος.
Ο Δημοκρατικός νυν πρόεδρος Raphael Warnock φαίνεται να προηγείται του Ρεπουμπλικανού Herschel Walker, αλλά κανένας από τους δύο δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το όριο του 50% που απαιτείται για να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος εκλογών.
Πιο αναλυτικά, ο Raphael Warnock συγκεντρώνει αυτή την ώρα ποσοστό 49,4% (1.941.473 ψήφοι), προηγούμενος του Herschel Walker, ο οποίος περιορίζεται στο 48,5% (1.906.229 ψήφοι).
1_552.JPG

Ρεπουμπλικανός στη Νεβάδα, Δημοκρατικός στην Αριζόνα

Αμφίρροπα είναι τα πράγματα σε άλλες δύο κρίσιμες πολιτείες, στη Νεβάδα και την Αριζόνα, ενώ το συνδυαστικό αποτέλεσμα των τριών (μαζί με την Τζόρτζια) αναμένεται να καθορίσει την τελική εικόνα.
Αυτή τη στιγμή, στη Νεβάδα ανταγωνίζονται ο Ρεπουμπλικανός Adam Laxalt (49,9%) με τη Δημοκρατική Catherine Marie Cortez Masto (47,2%), ωστόσο η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς στον Laxalt αποδίδονται μόλις 418.461 ψήφοι, ενώ στην Cortez Masto 395.866.
Τέλος, στην Αριζόνα η διαφορά μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων είναι σημαντική, με τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Mark Kelly, να προηγείται με 51,4% και 926.885 ψήφους, έναντι του Ρεπουμπλικανού Blake Masters, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 46.4% και 836.916 ψήφους.
Nωρίτερα, οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν την έδρα του Ουισκόνσιν, ενώ στην Τζόρτζια, με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, προηγείται με λιγότερους από 20.000 ψήφους, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Raphael Warnock έναντι του Ρεπουμπλικάνου Herschel Walker – μια αναμέτρηση που φαίνεται να πηγαίνει σε δεύτερο γύρο…

Τα σενάρια

Εφόσον παραμείνουν αυτές οι ισορροπίες τότε Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν από 50 έδρες στη Γερουσία, κάτι που σημαίνει πως δεν θα αλλάξουν οι σημερινές ισορροπίες, καθώς και σήμερα τα δύο κόμματα διαθέτουν από 50 έδρες.
Συνεπώς ο έλεγχος της Γερουσίας θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, μια και η ενισχυμένη ψήφος της αντιπροέδρου Kamala Harris είναι αυτή που δίνει την πλειοψηφία στους Δημοκρατικούς.
Επομένως, για να μπορέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι να πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας, θα πρέπει αφενός να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν σε Νεβάδα και Ουισκόνσιν και παράλληλα να κερδίσουν μια από τις Τζόρτζια και Αριζόνα.
Πρόκειται για ένα σενάριο που κάθε άλλο παρά απίθανο είναι να υλοποιηθεί, εάν κρίνει κανείς πως στη Τζόρτζια ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων υπολείπεται λιγότερο από 20.000 ψήφους του Δημοκρατικού αντιπάλου του.
Είναι χαρακτηριστικό πως αυτές οι 20.000 ψήφοι είναι που χωρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους από την απόλυτη νίκη και εκλογικό θρίαμβο, και τους Δημοκρατικούς από την πολιτική επιβίωση στο διασυρμό.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων (στις 218 έδρες η πλειοψηφία), οι Ρεπουμπλικάνοι λαμβάνουν 206 έδρες έναντι 187 των Δημοκρατικών.
Ως εκ τούτου, το GOP φαίνεται ότι θα είναι ο νικητής της εν λόγω αναμέτρησης, κερδίζοντας έτσι μια θέση από την οποία θα μπορεί να εμποδίζει τη νομοθετική ατζέντα του Βiden και να “παρενοχλεί” την κυβέρνησή του νυν προέδρου με έρευνες.
Τη Βουλή την έλεγχαν οι Δημοκρατικοί με 222 έδρες έναντι 213 των Ρεπουμπλικάνων. 
Καταγραφή_418.JPG
Τι σηματοδοτεί η νίκη των Ρεπουμπλικάνων για τις ΗΠΑ

Η νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου 2022 θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε ο Trump ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ να δηλώσει στις 15 Νοεμβρίου 2022 ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.
Η νίκη των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στις αγορές αλλά και στην οικονομία αφού αποδείχθηκε ότι επί θητείας Trump οι ΗΠΑ τα πήγαν πολύ καλύτερα σε σχέση με την προεδρία Biden που έχει κάνει σωρεία λαθών, πολιτικών και στρατηγικών.
Ο Trump αναμένεται να διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξει στις ΗΠΑ, αφού οι δημοκρατικοί με τις αλλοπρόσαλλες στρατηγικές τους… ούτε τον πληθωρισμό μείωσαν, ούτε την ενεργειακή κρίση αντιμετώπισαν και το Ουκρανικό παραμένει άλυτο πρόβλημα… αν και διαφαίνονται ψήγματα… διάθεσης για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων…

Για την Ουκρανία… έρχονται πιο δύσκολες ημέρες…και έλεγχος στην ροή όπλων και χρημάτων

Το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία έχοντας την στήριξη του Biden και των δημοκρατικών στις ΗΠΑ έχει λάβει μεγάλη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι θα ελέγξουν τις συνεχείς χρηματοδοτήσεις της Ουκρανίας και την συνεχή στήριξη σε οπλικά συστήματα.
Είναι προφανές ότι οι δημοκρατικοί εάν δεν λάβουν την συγκατάβαση των Ρεπουμπλικάνων δεν θα καταφέρουν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση να ανακοινώνουν προγράμματα στρατιωτικής και οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας…
Ο ενισχυμένος ρόλος των Ρεπουμπλικάνων θα κλείσει τις κάνουλες παροχής κεφαλαίων και οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει τον Zelensky σε διαπραγματεύσεις με τον Putin και τους ρώσους…

Η ενεργειακή κρίση θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά

Εάν παρακολουθήσει κανείς τις κατά καιρούς δηλώσεις των Ρεπουμπλικάνων δεν εμμένουν στην εμμονική πράσινη ανάπτυξη και πράσινη ενέργεια των δημοκρατικών που υποστηρίζεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν έχουν αποδείξει την επάρκεια τους.
Οι Ρεπουμπλικάνοι σταθερά υποστηρίζουν τις πιο παραδοσιακές μορφές ενέργειας… εξέλιξη που θα υποχρεώσει και τους δημοκρατικούς να διαφοροποιηθούν σε σχέση με την ισχύουσα πολιτική τους…

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.