ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Νοεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έναρξη του προγράμματος «Κέντρα κοινότητας δήμου Πετρούπολης»

1 min read

Έναρξη του προγράμματος «Κέντρα κοινότητας δήμου Πετρούπολης»

Ο Δήμος Πετρούπολης σύμφωνα, με την υπ’ αριθμ. 21639/28-11-2016 Απόφαση Ένταξης της Πράξης με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ» στο Ε.Π. «Αττική 2014 – 2020» προχωρά άμεσα στην λειτουργία της ανωτέρω δομής.

Η δομή «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ», εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος της νέας δομής είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς νια την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά.

Το «Κέντρο Κοινότητας», του οποίου η δυναμικότητα απαριθμείται από δύο (2) κοινωνικούς λειτουργούς και μια (1) ψυχολόγο, και το οποίο εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Υποδοχή- Ενημέρωση -Υποστήριξη των πολιτών.
• Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές.
• Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξή τους.
• Συμβουλευτική ψυχοκοινωνική στήριξη και γενική συμβουλευτική υποστήριξη για επαγγελματικό προσανατολισμό και δυνατότητες στην αγορά εργασίας στους ωφελούμενους.

Η παραπάνω δομή προσφέρει μια ελάχιστη ανακούφιση σε οικογένειες που βιώνουν πιο έντονα τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς, αποτελούν τη διαχείριση της φτώχειας και όχι την λύση των οξυμένων προβλημάτων. Κανείς δε πρέπει να αρκεστεί στα ψίχουλα που μοιράζουν η Ε.Ε και η κυβέρνηση, αντίθετα όλοι να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων και λαϊκών αναγκών μας.

Η δομή θα στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο “Γιάννης Ρίτσος”. Διεύθυνση:Αθ. Διάκου 88Α & Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 17:00 Δευτέρα – Παρασκευή Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-50.65.885

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.