ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμφύλιοι τορπιλίζουν τη συγκυβέρνηση αρκετές εστίες έντασης

1 min read

Οι σχέσεις οργής που υπάρχουν μεταξύ μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, τελευταία, δημιουργούν αρκετές εστίες έντασης που μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς σταδιακά αναδεικνύονται εστίες έντασης μεταξύ μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι τεκτονικές πλάκες κινούνται στον κυβερνητικό συνασπισμό και καταγράφονται αρκετοί μικροσεισμοί. Η έννοια της συντροφικότητας μπορεί να κυριαρχεί ως όρος στην Αριστερά, αλλά είναι σαφές από τις κινήσεις διαφόρων παικτών ότι το εσωκομματικό παιχνίδι λαμβάνει άγρια μορφή σε πολλές περιπτώσεις.

Ουσιαστικά μερικές από τις εσωτερικές αντιθέσεις, τις διαφορές, τους διαξιφισμούς, τις εντάσεις και τις συγκρούσεις δεν είναι μόνο για τη νομή της κυβερνητικής εξουσίας, αλλά έχουν και ιδεολογικό υπόβαθρο. Και αυτό διότι βασικοί παίκτες κινούνται με το βλέμμα στο μέλλον και ειδικά κεντρικά πρόσωπα της κυβέρνησης επιχειρούν να αυξήσουν την επιρροή τους.
Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ. Η κίνηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να αποδομήσει σημεία της στρατηγικής του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την ομιλία του, εν μέσω μεγάλης έντασης, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, ήταν χαρακτηριστική και είχε σαφές σήμα. Ο υπουργός Οικονομικών έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο ότι κινείται αυτόνομα και σε πολλά θέματα διαφοροποιείται με ένταση από τον Τσίπρα, έχοντας και ως πολιτικό ιμάντα την εσωκομματική ομάδα των 53.

Ο Τσακαλώτος έχει ήδη στείλει ηχηρό μήνυμα στον Τσίπρα, με τρεις βασικές επισημάνσεις του: α) στέλνουμε κόσμο στη Χρυσή Αυγή με τη συνεχή σκανδαλολογία, όπως ανέφερε στην πλέον πρόσφατη παρέμβασή του, προ τριημέρου από τον Πειραιά και παλαιότερα όταν είπε β) το Μνημόνιο μας δεσμεύει με νέα μέτρα το 2018 αν έχουμε απόκλιση και γ) σε κάθε συμφωνία υπάρχουν και πράγματα που στενοχωρούν τον ελληνικό λαό.

Αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική εστία έντασης στο εσωτερικό της κυβέρνησης και δεν είναι απλή ιστορία, καθώς ο υπουργός Οικονομικών προβάλλει συνολική πολιτική πλατφόρμα για την επόμενη μέρα, όσο και εάν γίνεται προσπάθεια να μη δοθεί διάσταση και ρίχνουν τους τόνους.

Παράλληλα και η ομάδα των 53 με τα συνεχή πυρά της κατά υπουργών – Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών – δίνει τον εσωκομματικό αντιπολιτευτικό τόνο, ενισχύοντας τη θεωρία πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πίσω από τα κτυπήματα είναι ο υπουργός Οικονομικών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν δημιουργήσει οι 53, την πολιτική καθοδήγηση των οποίων έχει ο Τσακαλώτος, με τη σφοδρή κατά καιρούς κριτική τους στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές η τοποθέτησή τους είναι πιο σκληρή ακόμα και από τη ΝΔ και υπερτονίζεται η αριστερή οπτική, καθώς τους θεωρούν αρκετά συντηρητικούς για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση