ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτός ελέγχου Η φωτιά σε Κερατέα και Βίλια! Κάηκαν σπίτια – Απειλείται ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου (video)

1 min read

Εκτός ελέγχου είναι τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στην Αττική μόλις λίγες ημέρες μετά την ανεπανόρθωτη καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Οι φλόγες έχουν ήδη καταστρέψει σπίτια σε Κερατέα και Βίλια ενώ επικρατεί τεράστια ανησυχία για μια νέα τεράστια οικολογική καταστροφή στην Αττική.

5358776

Με μηνύματα μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία έχει δώσει εντολή για εκκένωση πολλών οικισμών στις περιοχές όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα σημεία, φτάνουν τα 7 μποφόρ και προκαλούν τρόμο για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

5358751

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Κερατέα επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6 Α/Φ και 6 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

5358753

Στο πύρινο μέτωπο στα Βίλια, επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

5358777

Κίνδυνος για τον Εθνικό Δρυμό

Την ίδια στιγμή έντονη είναι ανησυχία για το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα το οποίο έχει επεκταθεί σε Μερκάτι, Συντερίνα, Άγιο Κωνσταντίνο και Δημολάκι, με τους οικισμούς να έχουν ήδη εκκενωθεί. Αυτή την ώρα οι φλόγες απειλούν σπίτια στην Συντερίνα, ενώ επικρατεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι αν η φωτιά φτάσει  στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, τότε θα μιλάμε για απόλυτη οικολογική καταστροφή για ακόμα μια φορά. Ο καπνός είναι πολύ έντονος με αποτέλεσμα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα να δυσκολεύονται να πετάξουν πάνω από τα μέτωπα.

Μαίνεται η πυρκαγια στα Βίλια

Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη είναι το πύρινο μέτωπο στα Βίλια, με τη φωτιά να καίει στρέμματα παρθένου δάσους. Και εκεί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δυσκολεύονται να περιορίσουν τη φωτιά καθώς τα οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν στα δύσβατα σημεία του δάσους, ενώ τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται με τις ρίψεις νερού εξαιτίας του πυκνού καπνού. Το πύρινο μέτωπο προχωράει με κατεύθυνση τα Μέγαρα.

Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν στη φωτιά που καίει μέσα στο δάσος ενώ δύσκολες είναι και οι ρίψεις νερού από αέρος καθώς οι καπνοί είναι πυκνοί. Η φωτιά κατευθύνεται προς τα Μέγαρα. Έως τώρα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί  Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι οι κάτοικοι των οποίων κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς την παραλία της Ψάθας.

Με νέο μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, και οι κάτοικοι πρέπει να κατευθυνθούν προς Ψάθα, Αλεποχώρι, ενώ στη συνέχεια εντολή εκκένωσης δόθηκε και τους οικισμούς Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία οχημάτων στα Βίλια, στην Ανώνυμη Οδό, από την ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς τον οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Οι ξένες δυνάμεις έχουν αποχωρήσει

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία επικρατεί συναγερμός καθώς τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται και τα δύο σε αστικό και δασικό ιστό, ενώ στα Βίλια το δάσος είναι συμπαγές με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο για όσους επιχειρούν στο σημείο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων κ. Σταθόπουλος μιλώντας στο Open δήλωσε ότι έρχονται πυροσβεστικής ενισχύσεις απ’ όλη την Ελλάδα ωστόσο όπως τόνισε, η πλειοψηφία των πυροσβεστικών δυνάμεων που ήρθαν από ξένες χώρες να βοηθήσουν, έχουν ήδη αποχωρήσει.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.