ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτός Airbnb ακίνητα που αποκτώνται με Golden Visa, υιοθετείται η πρόταση Ανδρουλάκη 

1 min read

Για ποιους προβλέπεται… έξωση από το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για Airbnb και Golden Visa

Πρόταση που  είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου και προέβλεπε να απαγορευθεί τα ακίνητα που αποκτούνται μέσω Golden Visa να χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση, έρχεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση. 

Αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις, η πρόταση προβλέπει την «έξωση» από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, όσων επενδύουν σε ακίνητα μέσω της Golden Visa, με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση. 

Το σχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, οι οποίες θα συζητηθούν εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά θα έρθει η σχετική διάταξη που θα περιλαμβάνει και αλλαγές στα όρια της Golden Visa που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές στα όρια θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο, διάστημα το οποίο ενδεχομένως να επιτρέψει σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση και η οποία εκκρεμεί να λάβουν τη Golden Visa στα σημερινά όρια.

Η τελική διαμόρφωση των ορίων θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας, με το ανώτατο όριο για επενδύσεις να φθάνει τα 800.000 ευρώ, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, από το 2021 έως το 2023 τα κεφάλαια που εισέρρευσαν στη χώρα από το εξωτερικό μέσω της «χρυσής βίζας» ξεπέρασαν συνολικά τα 4,3 δισ. ευρώ, ενώ οι υποβληθείσες αιτήσεις φθάνουν τις 14.875 και οι τελικές εγκρίσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα διαμορφώνονται σε 7.387.

Πρώτοι οι Κινέζοι

Σταθερά πρώτοι στην κατάταξη για την αγορά ακινήτων μέσω της «χρυσής βίζας» είναι οι Κινέζοι, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται την τριετία 20212023 από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και από τη Βρετανία. Την πρώτη δεκάδα στο τέλος του 2023 συνθέτουν οι εξής: Κίνα, Τουρκία, Λίβανος, Ιράν, Βρετανία, Αίγυπτος, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσία και Ουκρανία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.