ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκθεση-κόλαφος: «Η Ελλάδα είναι η πιο αυταρχική χώρα στην Ευρώπη – Το Ιράν & το Πακιστάν είναι πιο δημοκρατικά!»

1 min read

Μία έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα δημοσίευσε το ινστιτούτο V-Dem του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, σύμφωνα με το οποίο η δημοκρατία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Μπαγκλαντές και το Κονγκό, αποτελώντας την πιο αυταρχική χώρα της Ευρώπης! 

Αυτό φυσικά είναι το κατόρθωμα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει επιβάλλει στους πολίτες απαγορεύσεις «για την προστασία τους»  που δεν τολμούν να επιβάλλουν ούτε θεοκρατικές δικτατορίες όπως το Ιράν, το οποίο σύμφωνα και με το Blooomberg είναι καλύτερο και πιο ελεύθερο μέρος για να ζεις από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας! 

Η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων κατά την περίοδο της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μαζί με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά τις δημοκρατικές παραβιάσεις (democratic violations) τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μάλιστα την ξεπερνούν σε δημοκρατικότητα χώρες, όπως το Πακιστάν και το Ιράν!  

Παράλληλα, κατατάσσεται διεθνώς, στη (χειρότερη) κατηγορία των κρατών όπου καταγράφηκαν «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις» από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση την προστασία από τον ιό, μαζί με χώρες όπως η Τουρκία, την ώρα που η Ουγγαρία (που βρίζουν συνεχώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως «αυταρχικη»), να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η θέση της Ελλάδας  οφείλεται κυρίως σε σημαντικούς περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου και σε καταχρηστικές συμπεριφορές των αρχών ασφαλείας.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.