Τρ. Νοέ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

EKTAKTO: Ρωσία, Κίνα και… Τουρκία στην Μόσχα φτιάχνουν τον νέο χάρτη Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής!

1 min read

Ρωσία, Κίνα και… Τουρκία συζήτησαν σήμερα στην Μόσχα για την την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική σε μια διαβούλευση που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να πιστέψει ότι συνέβη, αν δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών!

Η Τουρκία, λοιπόν, έφτασε στο σημείο να συνομιλεί επί ίσοις όροις με την Ρωσία και την Κίνα για τις εξελίξεις όχι απλώς στην περίμετρό της, αλλά σε όλη την έκταση της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας, στην Βόρειο Αφρική!

Στην Μόσχα, λοιπόν, διαβουλεύθηκαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κίνας με το… πρεσβευτή της Αγκυρας (ούτε καν ισόβαθμο διαπραγματευτή δεν έστειλαν οι Τούρκοι με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα).

Στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν εκ μέρους το ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου σε θέματα Μέσης Ανατολής και χωρών της Αφρικής και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσεν Σιαοντούν και ο Τούρκος πρεσβευτής στην Μόσχα Μεχμέτ Σαμσάρ.

«Κατά τη διάρκεια μιας σε βάθος εμπιστευτικού χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, με έμφαση στην κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη, την Υεμένη και την περιοχή του Περσικού, καθώς και στις προοπτικές διευθέτησης της παλαιστινο-ισραηλινής διένεξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία πρόθεση της Μόσχας και του Πεκίνου ως προς την περαιτέρω ενίσχυση του διμερούς συντονισμού, ώστε να συμβάλλουν στην μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της κατάστασης σε αυτή την σημαντική από στρατηγικής σημασίας περιοχή του κόσμου».

Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Μόσχα είχε διαδοχικές συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αρχικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στην Συρία και εν συνεχεία με τον έτερο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ανατόλι Ρουντένκο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας , όπως και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Επίσης υπήρξε συνάντησή του και με τον Τσεν Σιαοντούν. 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η συζήτηση για την Βόρειο Αφρική: Η Τουρκία κατάφερε και πλασσαρίστηκε ως «μεγάλος παίκτης» στην Λιβύη και αυτή την στιγμή μέσω της κυβέρνησης που έχουν αναγνωρίσει ΟΗΕ, ΕΕ και ΗΠΑ, «κρατάει τα κλειδιά» των καλύτερων ποιοτικά κοιτασμάτων πετρελαίου του κόσμου και χρησιμοποιεί την κυβέρνηση της Τρίπολης ως εργαλείο δημιουργίας προβλημάτων στην Αθήνα για την ΑΟΖ νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο στρατηγός Χαφτάρ, μεγάλος εχθρός της Αγκυρας και των ισλαμιστών, ακόμα… περιμένει να του δώσει αναγνώριση και υποστήριξη η Αθήνα!

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.