ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτακτο Ανασχηματισμός: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

1 min read

Στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος» τα σενάρια και οι φήμες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φούντωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και πολλά στελέχη «κράτησαν» ως έμμεση προαναγγελία τη φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον ΣΚΑΪ «νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα».

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου διαμηνύουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν έχει δώσει το παραμικρό «μήνυμα» για αλλαγές. Ωστόσο, η φημολογία που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα και δεν διαψεύστηκε οδηγεί, λένε κυβερνητικά στελέχη, στο συμπέρασμα πως η ανακοίνωση των αλλαγών είναι θέμα ημερών ή και ωρών.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μικρές, διορθωτικές αλλαγές, αλλά σε έναν δομικό ανασχηματισμό, με έμφαση στα παραγωγικά υπουργεία, ώστε να δώσει το σύνθημα μιας νέας δυναμικής το κρίσιμο 2021, όπου θα κλείνει σταδιακά το εφιαλτικό κεφάλαιο της πανδημίας και θα ξεκινήσει η «επιστροφή» στην κανονικότητα. Το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού, λένε οι πληροφορίες, είναι να επιταχύνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους τους μεταρρυθμιστικούς ρυθμούς και να δρομολογήσει πρωτοβουλίες για τη σταδιακή επιστροφή στο πεδίο ισχυροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει το «χρίσμα» σε βουλευτές, ενώ θα αξιοποιήσει στο νέο σχήμα και τεχνοκράτες.

«Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», δήλωσε χθες ο κ. Πέτσας (ΣΚΑΪ): «Ανασχηματισμό κάνει ο πρωθυπουργός όταν εκείνος κρίνει σκόπιμο. Επομένως, ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί. Από εκεί και πέρα, νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα. Δεν είναι κανενός δουλειά να σχολιάσει τι έχει ο πρωθυπουργός στο μυαλό του και, πολύ περισσότερο, δεν είναι δικιά μου. Ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του, κι όταν θα υπάρξει θέμα ανακοινώσεων, αυτές θα γίνουν. Αλλά, είπαμε νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοσίευση στα Social Media