ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ-Φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώνεται το Σοφικό – ΤΩΡΑ Δείτε live

1 min read

Προωθείται η εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.»

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές.»

Γιγαντιαία επιχείρηση έχει στήσει η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Κορινθία προκειμένου να αντιμετωπίσει την φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το χωριό Αη Γιάννης, αλλά και η Ντράσσα Γαλατακίου έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι απομακρύνονται σε ασφαλή σημεία.

Νωρίτερα οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία.

Ενας ακόμη οικισμός, αυτός της Ντράσσας, εκκενώθηκε, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα.

Πριν από λίγη ώρα ζητήθηκε εκκένωση του οικισμού Αγίου Κοσμά στην περιοχή Ξυλοκέριζα. Νωρίτερα έγινε εκκένωση κατασκήνωσης στην περιοχή Σοφικό και της κοινότητας Ντράσσα, προχώρησαν, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές στην Κορινθία, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, διότι, όπως εξήγησε, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε live 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.