ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προεδρικές Εκλογές ΗΠΑ Η μάχη των εκλεκτόρων Σε ποιες πολιτείες επικρατούν Τραμπ Μπάιντεν

1 min read

Σε εξέλιξη η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ – Κλείνουν οι κάλπες από Πολιτεία σε Πολιτεία – Ξεκίνησε η ροή των αποτελεσμάτων.

10:12 Οι προβολές της Edison Research δείχνουν ότι με κατανεμημένες 433 εκλεκτορικές ψήφους στις 03:05 (10:05 ώρα Ελλάδας), ο Μπάιντεν έχει 220 και ο Τραμπ έχει 213. Χρειάζονται 270 ψήφοι εκλεκτόρων για να εξασφαλισθεί η προεδρία.

10:00 Ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει στην πολιτεία της Αριζόνας (11 μεγάλοι εκλέκτορες), σύμφωνα με τις προβλέψεις του AP.

9:47 Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά που μπορεί να καθορίσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε τη νίκη του επί του δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

09:17 Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνέχιζε σήμερα στις 08:30 ώρα Ελλάδος να προηγείται στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τις προβλέψεις μεγάλων αμερικανικών ειδησεογραφικών δικτύων.

8.22 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται να κερδίσει την πολιτεία του Τέξας, προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

7.51 “Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα”, τόνισε με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως θα προβεί σε δήλωση αργότερα σήμερα.

7.36 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κερδίσει τις πολιτείες της Αϊόβας (6 εκλέκτορες), μετέδωσε το Fox News, ενώ εμφανίζεται να εξασφαλίζει και την πολιτεία Μοντάνα (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Associated Press.

7.19 Η νεαρή σταρ του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο, η Αλεξάντρια Οκάζιο- Κόρτες, γνωστή και από τα αρχικά του ονόματός της “AOC”, επανεξελέγη με άνεση σήμερα στην εκλογική της περιφέρεια στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα και μετά την καταμέτρηση περίπου του 70% των ψήφων, η Οκάζιο- Κόρτες συγκεντρώνει το 68,5% των ψήφων, έναντι του 30,8% για τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Τζον Κάμινγκς.

7.17 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κερδίσει την αμφίρροπη πολιτεία του Οχάιο (18 εκλέκτορες), σύμφωνα με προβλέψεις του Fox News και του MSNBC.

07:10 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταγράφει προς το παρόν προβάδισμα στην πολιτεία της Αριζόνας (11 εκλέκτορες), με 53,6% έναντι 45% του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με καταμετρημένο περίπου το 76% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.

Επίσης ο Δημοκρατικός υποψήφιος προβλέπεται να κερδίζει την πολιτεία της Χαβάης (4 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

07:01 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις αμφίρροπες πολιτείες του Τέξας (38 εκλέκτορες) και του Οχάιο (18 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Fox News.

06:52  Αμφίρροπη παραμένει η μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και μέχρι τις 06:50 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα ανακηρυχθεί νικητής της εκλογικής μάχης.

6.25 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει την αμφίρροπη πολιτεία Αριζόνα (11 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Fox News.

6.08 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία του Άϊνταχο (4 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Fox News.

6:07 Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται να κερδίσει στην αμφίρροπή πολιτεία Φλόριντα (29 εκλέκτορες), όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

6.06 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Καλιφόρνιας (55 εκλέκτορες) του Όρεγκον (7 εκλέκτορες), και της Ουάσινγκτον (12 εκλέκτορες) σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Edison Research και του Fox News.

5.53 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Νεμπράσκα (3 εκλέκτορες).

5.50 Οι Δημοκρατικοί διατήρησαν και μάλιστα ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και ABC. Οι Δημοκρατικοί προβλέπεται να κερδίσουν τέσσερις με πέντε έδρες επιπλέον στη Βουλή, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά αυτά δίκτυα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν 232 σε σύνολο 435 εδρών. Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

5.47 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Γιούτα (6 εκλέκτορες).

5.37 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει την πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ (4 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του NBC.

5.10 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται ότι θα επικρατήσει στην πολιτεία Κάνσας (6 εκλέκτορες), σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Στο μεταξύ στο Οχάιο (18 εκλέκτορες) — όπου, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, αρχικά είχε προβάδισμα ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, με 54,5% έναντι 44,3% του Τραμπ, στη συνέχεια η τάση αντιστράφηκε — με τον Ρεπουμπλικάνο να προηγείται με το 50,6% των ψήφων έναντι 48,1% του πρώην αντιπροέδρου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

4.30 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει την πολιτεία του Κολοράντο (9 εκλέκτορες) όπως μεταδίδει το AFP.

4.19 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες), Βόρεια Ντακότα (3 εκλέκτορες), Νότια Ντακότα (3 εκλέκτορες) και Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

4.12 Ο Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες) και του Νέου Μεξικού (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Edison Research και του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

3.40 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία Άρκανσο (6 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News και το MSNBC.

3.35 Ο Τραμπ και ο Μπάιντεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος στην κρίσιμη πολιτεία Φλόριντα όπως μεταδίδει το Reuters. Ο Τραμπ έχει προς το παρόν προβάδισμα 50,5% έναντι 48,5% του Μπάιντεν με καταμετρημένο περίπου το 90% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων. Η Φλόριντα είναι μια πολιτεία την οποία πρέπει να κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για να επανεκλεγεί, όμως ο Μπάιντεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να βρεθεί στον Λευκό Οίκο και χωρίς αυτή, αν και στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δαπάνησε πολλά χρήματα και χρόνο για να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους της.

3.24 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται σύμφωνα με προβλέψεις ινστιτούτων και μέσων ενημέρωσης να επικρατεί στην πολιτεία Ιλινόι (20 εκλέκτορες), Νιού Τζέρζι (14), στη Μασαχουσέτη (11), στο Μέριλαντ (10), στο Κονέτικατ (7), στο Ρόουντ Άιλαντ (4), στο Ντέλαγουερ (3) και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον (3). Τις προβλέψεις αυτές έκαναν (χωριστά) το ινστιτούτο Edison Research, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

3.13  Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Οκλαχόμα (7 εκλέκτορες), Τενεσί (11 εκλέκτορες), Αλαμπάμα (9 εκλέκτορες), Μισισίπι (6 εκλέκτορες) και Μιζούρι (10 εκλέκτορες), όπως μεταδίδει το Reuters.

3.09 Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας (9 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Associated Press.

3.04 Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γερουσίας, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς Μακόνελ, επανεκλέγεται στο σώμα, βάσει των ως τώρα αποτελέσματα στο Κεντάκι, επικρατώντας της Δημοκρατικής αντιπάλου του Έιμι Μακγκράθ, προβλέπει το Fox News.

2.38 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

2.19 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία Ιντιάνα (11 εκλέκτορες), σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Edison Research, καθώς και στην πολιτεία Κεντάκι (8 εκλέκτορες), σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press. Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

2.16 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες) και το Βερμόντ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.