ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: Αυτή είναι η νέα ημερομηνία “κλειδί” για τις πληρωμές Τι γίνεται σε αυτές που έχουν λάθη

1 min read

Για το πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις στους δικαιούχους ρωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

« Είμαστε στη φάση πια που θα έχουμε μια γρήγορη αποκλιμάκωση. Τα πρώτα σημάδια θα τα έχουμε στο τέλος Ιανουαρίου και στην συνέχεια στο τέλος Φεβρουαρίου ακόμη μεγαλύτερη»  απάντησε ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στο πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις. Εξήγησε ότι το θέμα των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων θα αντιμετωπιστεί με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για τις κύριες. «Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα των κύριων συντάξεων. Ρίχνουμε τις ίδιες δυνάμεις που ρίξαμε για τις κύριες συντάξεις οι οποίες θα δουλέψουν με τις ίδιες μεθόδους και στο ζήτημα των επικουρικών»  τόνισε.

Για την έκδοση των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση

Μεταξύ άλλων μίλησε και για την έκδοση των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση. «Στις κύριες συντάξεις η αντιμετώπιση περιλαμβάνει και τις διαδοχικές που είναι οι πιο δύσκολες περιπτώσεις. Αλλά εδώ βγάλαμε 511 χιλιάδες συντάξεις μέσα σε 2 χρόνια, δηλαδή πάνω από μισό εκατομμύριο » τόνισε. Και αναφέρθηκε στις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.  «Οι συντάξεις μεσοσταθμικά να βγαίνουν μέσα σε 2 μήνες, πιο γρήγορα και από τη Γερμανία » είπε.

Συντάξεις: Τι πρέπει να κάνετε εάν υπάρχει κάποιο λάθος

 Στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα εκκαθαριστούν οι παλαιές συντάξεις. «Έχουν εκκαθαριστεί. Μέχρι το 2021 έχουν μείνει 5.000 συντάξεις του 2021 και έχει κλείσει και το 85% των συντάξεων του 2022 » απάντησε και ξεκαθάρισε πως εάν υπάρξει κάποιο λάθος σε μια σύνταξη, οι πολίτες  δεν χρειάζεται να πηγαίνουν σε δικηγόρους  και σε λογιστές κλπ για να το διορθώσουν αλλά μπορούν να πηγαίνουν στον e-ΕΦΚΑ  ο οποίος θα τις διορθώνει επί τόπου.

Αναφορικά με τα εφάπαξ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες στα εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα, με εξαίρεση 350 εφάπαξ του Ταμείου Μετάλλου και του Ταμείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και έχουν απομείνει 5.000 εφάπαξ από τον δημόσιο τομέα. Ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ  1.000.059 ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.