ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ για προστασία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία

1 min read

Σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας να δώσει λύσεις όσο είναι ακόμα διαχειρίσιμος ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν από τον κορονοϊού.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι την ώρα που τουλάχιστον 500 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να δίνει αντικρουόμενες κατευθύνσεις στις διοικήσεις των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα σε κάποια νοσοκομεία οι εργαζόμενοι να μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες και σε άλλα να μην υπάρχει καν το μέτρο της καραντίνας.

Ζητούν να επιστρέψει η καραντίνα των 14 ημερών και επαναλαμβάνουν ότι ιδιωτικές εταιρίες αισχροκερδούν με την πώληση των προστατευτικών μασκών. Παράλληλα, ζητούν εξηγήσεις από το υπουργείο για το πώς οι ιδιώτες προμηθεύτηκαν το απόθεμα των μασκών τη στιγμή που το δημόσιο αναφέρει ελλείψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κύριοι Υπουργοί,

Δεν δικαιολογείται στη φάση που βρισκόμαστε με την πανδημία που τα περιστατικά είναι ακόμη διαχειρίσιμα από το σύστημα να νοσούν δεκάδες συνάδελφοι (εμείς έχουμε καταγράψει 130 αλλά υπάρχουν περισσότεροι με ήπια συμπτωματολογία που δεν τους γίνεται εργαστηριακός έλεγχος) και 500 συνάδελφοι να βρίσκονται σε καραντίνα.

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος για τους συναδέλφους θα πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας προς τις Διοικήσεις Νοσοκομείων καθότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι αντικρουόμενες.

Στους συναδέλφους που εκτίθενται στον ιό ή εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για τον ιό. Θα πρέπει να επανέλθει η 14ημερη καραντίνα στο προσωπικό που εκτίθεται. Τώρα άλλες Διοικήσεις εφαρμόζουν 7ήμερη καραντίνα και άλλες καθόλου, με οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αυτή η πρακτική οδηγεί σε κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς της νόσου.

Σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα Νοσοκομεία θα πρέπει να τους γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για τον ιό. Απεδείχθη πια ότι με τη διασπορά του ιού στη κοινότητα πολλά περιστατικά ξεγελάνε με την συμπτωματολογία και νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με άλλους ασθενείς.

Έρχονται τόνοι υλικό και οι υγειονομικές μονάδες, τα Νοσοκομεία συνεχίζουν να έχουν τρομακτικές ελλείψεις, ειδικά σε μάσκες και στολές υψηλής προστασίας. Έχουμε δεκάδες καταγγελίες από Σωματεία Εργαζομένων για ελλείψεις υλικών.

Προβληματισμός υπάρχει με τις μάσκες FFP2 που προμηθεύονται τα Νοσοκομεία καθότι επιτροπές λοιμώξεων τις θεωρούν ακατάλληλες.

Μια επίσημη απάντηση από το χημείο του Κράτους σχετικά με την προστασία που παρέχει θα ήταν χρήσιμη καθότι άλλες χώρες επέστρεψαν τέτοιου είδους μάσκες στους προμηθευτές ως ακατάλληλες.

Το προσωπικό είναι φοβισμένο για την περίθαλψη περιστατικών με τις εν λόγω μάσκες. Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να αγοράζουν μάσκες FFP2 και FFP3 από εταιρείες που κερδοσκοπούν σε βάρος του Δημοσίου. Οι απλές μάσκες αγοράζονται προς 0,80 λεπτά από 0,015 λεπτά που στοίχιζαν και οι FFP2 και FFP3 προς 20ευρώ η μια από 0,40 – 0,80λεπτά.

Που βρίσκουν οι εταιρείες και προμηθεύονται μάσκες και αισχροκερδούν σε βάρος του Δημοσίου; Θα πρέπει να παρέμβετε, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πολλούς συναδέλφους να νοσούν. Γνωρίζουμε την επικινδυνότητα του επαγγέλματος ειδικά τώρα με την πανδημία. Όμως εάν βελτιωθούν τα μέτρα προστασίας μπορούμε να μειώσουμε κατά πολύ τον αριθμό των νοσούντων συναδέλφων και όσων εκτίθενται.

Δημοσίευση στα Social Media