ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκκενώνει Χερσώνα και Μικολάιβ η Ουκρανία: Δεν θα βγάλουν τον χειμώνα οι κάτοικοι

1 min read

Η Ουκρανία σκοπεύει να εκκενώσει τις πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές της Χερσώνας και του Μικολάιβ, καθώς φοβάται ότι οι ζημιές στις υποδομές από τον πόλεμο είναι πολύ σοβαρές για να μπορέσουν οι άνθρωποι να βγάλουν τον χειμώνα όπως μεταδίδει ο Guardian.

Οι κάτοικοι των δύο νότιων περιοχών, που βομβαρδίστηκαν πολλές φορές από τις ρωσικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες, έχουν λάβει οδηγίες να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της χώρας, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Iryna Vereshchuk.

Η κυβέρνηση θα τους παράσχει μεταφορά, διαμονή και ιατρική περίθαλψη, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος.

Οι εκκενώσεις πραγματοποιούνται λίγο αφότου η Ουκρανία ανακατέλαβε την Χερσώνα και τις περιοχές γύρω από αυτήν από τους Ρώσους στρατιώτες που αποχώρησαν.

Η απελευθέρωση μπορεί να έφερε χαμόγελα στην Ουκρανία, όμως, οι εκκενώσεις υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μετά τον σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό στις υποδομές ηλεκτρισμού της καθώς μπαίνει ο χειμώνας.

Το νότιο μέτωπο του πολέμου ήταν το επίκεντρο των προσπαθειών τόσο για τις ρωσικές όσο και για τις ουκρανικές δυνάμεις πριν από την υποχώρηση της Ρωσίας από τη Χερσώνα.

Ωστόσο, η Μόσχα φαίνεται να ενισχύει δυνάμεις και να αυξάνει τις στρατιωτικές της προσπάθειες στο ανατολικό μέτωπο του Ντονμπάς, όπου οι δύο πλευρές έχουν εγκλωβιστεί σε μια ατελέσφορη μάχη εδώ και μήνες, κυρίως γύρω από την πόλη-κλειδί του Μπαχμούτ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.