ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εισηγήσεις για έξοδο του Στρατού στους δρόμους τον Δεκέμβριο του 2008 επιβεβαιώνει ο Αντώναρος

1 min read

Ο Ευάγγελος Αντώναρος επιβεβαίωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2008 κάποιοι εισηγήθηκαν την έξοδο του Στρατού στους δρόμους για να αντιμετωπιστούν οι ταραχές μετά από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ο κ.Αντώναρος αποδόμησε ξανά την ηγεσία της ΝΔ και επισήμανε ότι “χαϊδεύει αυτιά ακροδεξιών”.

«Την Αθήνα, το 2008, δεν την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος προσθέτοντας: « Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης τα λέει αυτά».
Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξή του ο κ. Αντώναρος, «ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα γεγονότα αυτά χαϊδεύοντας τα αυτιά κάποιων ακροδεξιών εκτός ΝΔ και κάποιων που έχουν εισέλθει στη ΝΔ με κόκκινα χαλιά», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ώστε, συμπλήρωσε, «να εμπεδωθεί στην ελληνική κοινωνία μία θεωρία για εκείνα τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα ότι, δήθεν, μια μικρή ομάδα ανθρώπων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ , είπε χθες, οργάνωσαν αυτά τα γεγονότα».
Ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε «πολύ σύνθετα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου» και σημείωσε ότι «το 2008 έγινε οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης με συνέργεια παραγόντων του εσωτερικού και του εξωτερικού». Ανέφερε, μάλιστα, ότι «τότε, καίτοι, υπήρξαν εισηγήσεις να αναλάβει δράση ο στρατός, επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές».
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέντευξή του, έψεξε όσους, όπως είπε, «υπήρχαν απέξω και μας εγκαλούν εκ των υστέρων ότι δεν χρησιμοποιήσαμε βία», ενώ αναρωτήθηκε: «Ηθελαν εκατόμβες νεκρών;».
Τέλος, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδεχθεί το λάθος του, ότι δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ένας από τους λόγους, που επικαλέστηκε ο νυν πρόεδρος της ΝΔ ήταν η «ανεπάρκειά του σε αυτή την υπόθεση». Και πρόσθεσε: Ο κ. Μητσοτάκης «είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται, σήμερα, μαζί του και αύριο, πιο στενά, εάν γίνει πρωθυπουργός», ενώ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη «να δεσμευθεί από τώρα ότι θα τον προτείνει για μια ακόμη θητεία το 2019».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση