ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εύξεινος Πόντος: Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά βομβαρδιστικά

1 min read

Σε αναχαίτιση αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών πάνω από τον Εύξεινο Πόντο προχώρησαν σήμερα το απόγευμα ρωσικά μαχητικά.

Μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και Su-30 της Ρωσίας απογειώθηκαν σήμερα για να αναχαιτίσουν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β Lancer που πραγματοποιούσαν πτήση πάνω από περιοχή του Ευξείνου Πόντου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Όταν πλησίασαν τα ρωσικά μαχητικά, τα αεροπλάνα των ΗΠΑ άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας» επισημαίνει το υπ. Άμυνας της Ρωσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, πριν την αναχαίτισή τους, τα αμερικανικά αεροσκάφη είχαν εντοπιστεί από τα ρωσικά ραντάρ «σε μια αξιοσημείωτη απόσταση» από τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται πως προχθές, Τετάρτη 27 Μαΐου, δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 αναχαίτισαν ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος, για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες, πάνω από τη Μεσόγειο, όπως ανέφερε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στις 26 Μαΐου 2020, ένα αεροσκάφος P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πετούσε στην Ανατολική Μεσόγειο πάνω από διεθνή ύδατα και αναχαιτίστηκε από δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-35 σε μια περίοδο 65 λεπτών» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η αναχαίτιση κρίθηκε μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική λόγω του ότι οι Ρώσοι πιλότοι προσέγγισαν ταυτόχρονα κάθε πτέρυγα του P-8A, περιορίζοντας την ικανότητα του P-8A να κάνει ελιγμούς με ασφάλεια» προστίθεται.

Πηγή: Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.