ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εφημερία με 150 ασθενείς και ράντζα είδε ο Κικίλιας στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

1 min read

Τι διαπίστωσε ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο Σωτηρία τη νύχτα. Τι περιγράφουν οι εργαζόμενοι

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε εφημερίες των δημοσίων νοσοκομείων είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη τα μεσάνυκτα της Δευτέρας των Φώτων οπότε και βρέθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Μπορεί ο υπουργός Υγείας να μετέβη στο Νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος μια καταγγελία που αφορούσε σε ταλαιπωρία ατόμου με ειδικές ανάγκες, όμως είδε και τον τρόπο εξυπηρέτησης των υπολοίπων ασθενών.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), χθες στο «Σωτηρία» εφημέρευαν δύο πνευμονολογικές κλινικές. Ωστόσο φαίνεται πως λόγω της διαχείρισης των εκτάκτων περιστατικών αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού πρωσικού, επικρατούσε το αδιαχώρητο με δεκάδες ασθενείς να είναι σε αναμονή.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ.Γιαννάκος: «Στις 8μ.μ. η 9η κλινική παρέδωσε στη 2η κλινική την εφημερία  στα ΤΕΠ με αναμονή 150 ασθενών. Περίμεναν πολλές ώρες για να εξυπηρετηθούν. Λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών έκλεισε η 10η πνευμονολογική κλινική. Ταυτόχρονα η καρδιολογική κλινική λειτουργεί με επισφάλεια όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι καρδιολόγοι».

Τα ράντζα

Και βέβαια μέσα στο κλίμα αυτό της αναμονής αλλά και του συνωστισμού σε δημόσια νοσοκομεία όταν εφημερεύουν, δεν λείπουν και τα ράντζα τα οποία εμφανίζονται πάντα μετά από εφημερίες. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει: «Οι γιατροί στο Σωτηρία καταγγέλλουν εργασιακή εξουθένωση αλλά και κίνδυνο ιατρικών λαθών εξαιτίας αυτής. Και φυσικά χθες άρχισαν να εμφανίζονται και τα ράντζα».

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει ότι θα αλλάξει τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία καθώς και το σύστημα εφημεριών σε συνδυασμό με την πλήρη ενεργοποίηση του ΕΚΑΒ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.