Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δόσεις – σωσίβιο στο κύμα κατασχέσεων

1 min read
Επειτα από οκτώ χρόνια βαθιάς ύφεσης που έχει βιώσει η ελληνική οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε οικονομικό αδιέξοδο. Αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι και βρίσκονται σε απόγνωση. Σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον υπερφορολόγησης, εισφορών, δόσεων δανείων που τρέχουν και με τις αποδοχές τους να έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια δραματικές περικοπές αναγκάζονται να αφήνουν φέσια στα κρατικά ταμεία.
Οι μισοί φορολογούμενοι βρίσκονται στα τεφτέρια της Εφορίας, ενώ σχεδόν εννιά στους δέκα οφειλέτες χρωστούν μικρά ποσά μέχρι 3.000 ευρώ. Ακόμη όμως και για μικροοφειλές, η Εφορία δεν διστάζει να βάλει  χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και να σηκώσει καταθέσεις που δεν προστατεύονται από το ακατάσχετο όριο. Τον εφιάλτη των κατασχέσεων και δεσμεύσεων λογαριασμών, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων έχουν ήδη βιώσει πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι, ενώ ο κλοιός σφίγγει απειλητικά για 1,75 εκατ. οφειλέτες.
Οι οφειλέτες πιέζονται έντονα νιώθοντας την απειλή των κατασχέσεων, αλλά και το τσουνάμι των πλειστηριασμών που έρχεται από την Πρωτομαγιά.

Για να µην πνιγούν

Το μοναδικό ίσως σωσίβιο που έχουν οι φορολογούμενοι με χρέη για να μην τους πνίξει το  κύμα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών είναι οι ρυθμίσεις και οι δόσεις. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα έναν οδηγό με όλες τις επιλογές που έχουν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες για να ρυθμίσουν τις οφειλές και να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις.
Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις (12 ή 24 ή έως 120) θα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, δηλαδή να υποβάλλουν στην ώρα τους τις δηλώσεις και να πληρώνουν τους φόρους για να μη βρεθούν αυτομάτως εκτός ρύθμισης και αναβιώσουν κατασχέσεις και διώξεις.

Στον αστερισµό των ρυθµίσεων

Οι φορολογούμενοι τους επόμενους μήνες, για να είναι εντάξει απέναντι στην Εφορία, θα πρέπει να πληρώνουν ή να ρυθμίζουν ακόμη και τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις χωρίς να έχουν ουσιαστικά κανένα περιθώριο απόκλισης. Συγκεκριμένα:
– Ρύθμιση 120 δόσεων. Οι οφειλές προς την Εφορία έως 50.000 ευρώ, που έχουν συσσωρευθεί έως και 31 Δεκεμβρίου 2016, μπορούν να τακτοποιηθούν με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. Η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα υποδεχθεί τις ηλεκτρονικές αιτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα.
– Ρύθμιση 12 δόσεων. Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2017 προς την Εφορία μπορούν να ρυθμιστούν το πολύ σε 12 μηνιαίες δόσεις. Αν δεν τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις του 2017 δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων.
– Ρύθμιση 100 δόσεων. Οσοι είχαν υπαχθεί θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά κάθε μήνα τις δόσεις που τρέχουν. Για να μη βρεθούν εκτός ρύθμισης και επανέλθουν κατασχέσεις και διώξεις θα πρέπει να πληρώνουν ή να ρυθμίσουν σε 12 δόσεις τις τρέχουσες βεβαιωμένες οφειλές τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.