ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δώρο, άδωρο οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ – Το τρικ της κυβέρνησης που φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα

1 min read

Εφόσον δεν θα υπήρχε καμία αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ, τότε το συνολικό ποσό που θα εισπράττονταν θα ήταν περί τα 260 εκατ. επιπλέον (μέση αύξηση 10% στις αντικειμενικές αξίες).
Δηλαδή από τα 2,6 – 2,7 δις που εισπράττονται από τον ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο το ποσό αυτό θα ανέβαινε στα 3 δις περίπου. Κάνοντας την μείωση αυτή το δημοσιονομικό αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, έστω και αν με την αλλαγή των στόχων του προϋπολογισμού εμφανίζεται ισόποση μείωση.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια άλλη παρέμβαση, που δεν γνωρίζουμε αυτή την στιγμή, τότε κάποιοι θα πληρώσουν περισσότερα από πέρυσι και κάποιοι λιγότερα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Επίσης κάποιοι που αναμένουν μειώσεις, κοντά στα 100 ευρώ, μπορεί τελικά να δουν αυτές να είναι μικρότερες ή ακόμη και μηδενικές.
Όπως και να έχει οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό θα αργήσουν να δοθούν και μέχρι τότε η κυβέρνηση ευελπιστεί να πιστώνεται την προσδοκία που δημιούργησε. Εξάλλου είναι και άγνωστος ο χρόνος που θα γίνουν οι εκλογές. Το πρώτο σενάριο που θέλει τον Μάιο εκλογές, σημαίνει ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα να εκδίδονται από την επόμενη κυβέρνηση. Αν γίνουν τον Οκτώβριο τότε, αυτά θα εκδοθούν από την παρούσα.
Εκτός αυτών θα πρέπει να απαντηθούν και μία σειρά άλλα ερωτήματα όπως:
Η μείωση προφανώς αφορά τον κύριο φόρο και όχι το συμπληρωματικό. Αν ισχύσει αυτό τότε θα παραμείνει η όριο στα 250.000 ευρώ ή θα μειωθεί και ποιοι θα είναι οι συντελεστές; Οι ίδιοι ή θα αλλάξουν και αυτοί;
Τι θα ισχύσει στο μέλλον με τα αγροτεμάχια και την ένταξή στους στο συμπληρωματικό φόρο . Για το 2019, δεν θα ισχύσει, αναβλήθηκε αλλά δεν καταργήθηκε.
Τι θα συμβεί με το περιουσιολόγιο. Θα προχωρήσει ή θα παγώσει; Θα υπάρξει εφαρμογή του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και ποια θεωρείται μεγάλη περιουσία;
Ερωτήματα που ίσως απαντηθούν ίσως μετατεθεί η απάντησή τους για το μέλλον, όπως και πολλά άλλα. Πάντως το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.