ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διπλωματική σύγκρουση για το φυσικό αέριο μεταξύ Γερμανίας και Ινδίας έχει αναβαθμιστεί σε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση

1 min read

Η σύγκρουση για το φυσικό αέριο μεταξύ Γερμανίας και Ινδίας έχει αναβαθμιστεί σε σκληρή  πολιτική αντιπαράθεση, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg.

Οι εμπορικές αντιθέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ινδίας για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχουν μετατραπεί σε διπλωματική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ινδική εταιρεία GAIL India Ltd, σύμφωνα με το ισχύον συμβόλαιο, μέχρι το 2041 θα πρέπει να λαμβάνει ετησίως 2,5 εκατομμύρια τόνους LNG από την πρώην θυγατρική της Gazprom, η οποία είναι πλέον υπό γερμανική διαχείριση και ονομάζεται Sefe.

Ωστόσο, από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία δεν έχει παραδώσει 17 αποστολές LNG, αφού δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να παραλαμβάνει καύσιμα από τη ρωσική χερσόνησο Γιαμάλ!

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος, η Ινδία και η Γερμανία έχουν εμπλέξει διπλωμάτες. Τα πράγματα όμως για την Γερμανία είναι εξαιρετικά δύσκολα, αφού όπως είναι λογικό η Ινδία δεν συμμετέχει σε κυρώσεις και δεν αναγνωρίζει καμιά ανώτερα βία λόγω των κυρώσεων.

Τον Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ότι η Γερμανία θα εθνικοποιήσει τη θυγατρική της Gazprom Sefe. Το που θα βρεθούν όμως οι ποσότητες, είναι αμφίβολο. Αυτό το πρόβλημα φυσικά απασχολεί κυρίως στην Γερμανία, αφού η Ινδία συνεχίζει να έχει απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου από την Ρωσία, σε τέτοιο σημείο που να της επιτρέπει να κάνει η ίδια εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.