ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διογκώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν

1 min read

https://1.bp.blogspot.com/-Z9Ie7X1fECM/WklNr6UF_XI/AAAAAAAApNI/c5U9LPfwglMTmsdfCVOnKUVjDN1GxlsSACLcBGAs/s1600/6a800694-89f3-4536-a46d-4c151fbb0521.jpg

Καζάνι που βράζει” θυμίζει το Ιράν στη “δύση” του 2017. Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας.

Διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την ανεργία, τη φτώχεια και την αύξηση του κόστους διαβίωσης, συγκρούονται με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ντορούντ, διαψεύδοντας, όμως, ότι βρήκαν τον θάνατο από πυρά αστυνομικών.

Οι Ιρανοί έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να ασκούν κριτική στην εξουσία, αλλά οι πράξεις τους δεν πρέπει να οδηγούν στη βία ή στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του.

Ο Ιρανός Πρόεδρος απάντησε επίσης στα σχόλια που έκανε ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους διαδηλωτές. «Αυτός ο άνθρωπος στην Αμερική, που σήμερα εκφράζει τη συμπάθειά του στον λαό μας, ξέχασε ότι πριν από μερικούς μήνες αποκαλούσε τρομοκράτες τους Ιρανούς», κατέληξε.

«Μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράν. Ο λαός τελικά αντιλαμβάνεται ότι κλέβουν και διασκορπίζουν τα λεφτά και τον πλούτο του στην τρομοκρατία. Φαίνεται ότι δεν θα το ανεχθούν άλλο. Οι ΗΠΑ παρακολουθούν πολύ στενά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.