ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημόσιο: Νέοι διαγωνισμοί για 2.342 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών τον Οκτώβριο

1 min read

Με διαδικασίες εξπρές δρομολογούνται τέσσερις νέοι διαγωνισμοί για προσλήψεις στο Δημόσιο για το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτές αφορούν στον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε νοσηλευτές στον ΕΟΔΥ, σε συνοριοφύλακες και θέσεις εργασίας στην Πολιτική Προστασία.

650 προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών στα ΜΜΜ
Θέμα χρόνου είναι η έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη 650 οδηγών και τεχνικών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, «άναψαν» πριν από λίγες μέρες το «πράσινο φως» για τη δρομολόγηση της προκήρυξης για την πρόσληψη των νέων εργαζομένων. Ο νέος διαγωνισμός εγκρίθηκε και από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ , μετά από την αποστολή του στην Ανεξάρτητη Αρχή από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, όπως αναφέρει το e-dimosio.gr. Από μέρα σε μέρα αναμένεται το ΑΣΕΠ να αναρτήσει την προκήρυξη για την ενίσχυση του προσωπικού στα μέσα μεταφοράς και πιο συγκεκριμένα στις εταιρείες του ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ). Μετά από τη δημοσίευση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία 45 ημερών προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη των 450 νέων θέσεων στην ΟΣΥ και των 200 στη ΣΤΑΣΥ. Όπως έχουν αναφέρει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών, οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες fast track τηρώντας τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το ΑΣΕΠ. Ο στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, προκειμένου να συμπέσει χρονικά με τη σταδιακή παράδοση των 300 λεωφορείων τα οποία θα αποκτηθούν με leasing. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με το ίδιο μοντέλο που ακολούθησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη περίπου 1.500 ειδικών φρουρών και 800 συνοριοφυλάκων. Οι νέοι οδηγοί λεωφορείων θα μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, δεδομένου ότι μεταξύ των κριτηρίων τα οποία θα πρέπει να πληρούν είναι η κατοχή επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης.

800 προσλήψεις συνοριοφυλάκων
Την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων στον Έβρο εξήγγειλε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψη του στον Έβρο. Τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, επιβεβαίωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφέροντας ότι «Η πρόσληψη περισσοτέρων (πλέον των 400) συνοριοφυλάκων στον Έβρο, αποτελούσε πάγιο αίτημα μας και ευχαριστούμε τον υπουργό». Οι νέοι συνοριοφύλακες αναμένεται να προσληφθούν προσθετικά στους 400 νέους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα σύμφωνα με το e-dimosio.gr. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό θα έχουν οι Έλληνες/ίδες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:1) Κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Εβρου. 2) Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού. 3. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους. 4. Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης. 5. Δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία: α) είναι και με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) εξωτερικά εμφανής και επιπλέον β) οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους. 6. Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου. 7. Έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα. 8. Έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. 9. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. 10. Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβολών της διεθνούς υπόστασης της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά των πολιτειακών και πολιτικών οργάνων. 11. Δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους. 12. Δεν έχουν τεθεί σε καμίας μορφής δικαστική συμπαράσταση. 13. Δεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή.

700 νοσηλευτές στον ΕΟΔΥ
Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας θα γίνουν επτακόσιες (700) προσλήψεις ΠΕ/TE νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού και εν ελλείψει αυτών ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων/Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΤΕ Επισκεπτριών/των Υγείας ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών ή ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού/Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων. Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται, σύμφωνα με το e-dimosio.gr, από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης και ειδικότερα, προσλαμβάνονται με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης. Οι βασικές λειτουργίες του ΕΟΔΥ περιλαμβάνουν δραστηριότητες, όπως η επιδημιολογική επιτήρηση, η εκτίμηση κινδύνου, η παροχή γνωμοδοτήσεων σε επιστημονικά θέματα, η ετοιμότητα και απόκριση, η παροχή αξιόπιστων και συγκρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων και στατιστικών στοιχείων στους αρμόδιους φορείς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η εκπαίδευση και επιμόρφωση/ κατάρτιση στον τομέα της δημόσιας υγείας, η ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών υγείας σχετικά με τους κινδύνους σοβαρών υγειονομικών απειλών και η προώθηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα δημόσιας υγείας.

192 θέσεις στη Πολιτική Προστασία
Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε ο τρόπος πρόσληψη καθώς και τα προσόντα των 192 ατόμων που θα προσληφθούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας οκτώ (8) μηνών, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού COVID-19 και των στενών επαφών τους καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής. Το προσωπικό θα τοποθετηθεί και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) ως εξής:

α. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με έδρα την Κομοτηνή δώδεκα (12) θέσεις.

β. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Αττικής με έδρα την Αθήνα τριάντα (30) θέσεις.

γ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Βορείου Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη δώδεκα (12) θέσεις.

δ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα δώδεκα (12) θέσεις.

ε. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη δώδεκα (12) θέσεις.

στ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα δώδεκα (12) θέσεις.

ζ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα δώδεκα (12) θέσεις.

η. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα δώδεκα (12) θέσεις.

θ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη τριάντα (30) θέσεις.

ι. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο δώδεκα (12) θέσεις.

ια. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο δώδεκα (12) θέσεις.

ιβ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη δώδεκα (12) θέσεις.

ιγ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία δώδεκα (12) θέσεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα: α. Να είναι Έλληνες πολίτες. β. Να μην υπερβαίνουν το 40ο έτος της ηλικίας τους. γ. Να κατέχουν τα, ανά κλάδο και ειδικότητα, υποχρεωτικά και πρόσθετα προσόντα των διατάξεων του π.δ. 50/2001 (Α’ 39). δ. Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. ε. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, για λόγους πειθαρχίας ή λόγους υγείας. στ. Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα ανυποταξίας, λιποταξίας. ζ. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους. η. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση, έστω και επικουρική (πλήρη ή μερική).

Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή τους είναι τα εξής:

α. Η κατοχή τίτλου σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

β. Το κριτήριο της εντοπιότητας.

γ. Η γνώση ξένων γλωσσών.

δ. Η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

ε. Η εν γένει προσωπικότητα των υποψηφίων, μέσω διαδικασίας προσωπικής συνέντευξης και ψυχομετρικού ελέγχου.
Οι προσλαμβανόμενοι, με απόφαση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Ακαδημία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης χρονικής διάρκειας έως σαράντα (40) ημερών, το οποίο θα αφορά σε ζητήματα ιχνηλάτησης, παρακολούθησης των διαδικασιών απομόνωσης και έλεγχου των ασθενών κορωνοϊού (COVID-19) και των στενών επαφών τους, καθώς και αντιμετώπισης κάθε είδους υγειονομικής και άλλης φύσεως κινδύνου και απειλών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.