ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Αυγούστου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημοσίευμα: Το «μαύρο χρήμα» και η τούρκικη προπαγάνδα συνέβαλλαν στην έξαρση του κορωνοϊού στη Θράκη

1 min read

Η προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου βρίσκεται, εκτός των άλλων, πίσω από την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στον Εχίνο και την Ξάνθη, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος» για την Θράκη.

Τα σχεδόν 100 νέα κρούσματα και οι 6 νεκροί των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι υπήρξαν και θύματα της συστηματικής προσπάθειας του τουρκικού προξενείου να πείσει -σύμφωνα με πληροφορίες- τους πιστούς ότι «δεν υπάρχει κορωνοϊός» κι όλα γίνονται για να περιοριστούν τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Στην αρχική γραμμή Ερντογάν που πολεμούσε την πανδημία με… κολόνιες και μετέτρεψε τη χώρα του σε εκατόμβη θυμάτων, και το τουρκικό προξενείο, το οποίο έχει εκτραπεί ήδη του ρόλου του και διεκδικεί να δημιουργήσει μια παράλληλη δομή μέσα στο ελληνικό κράτος, διαβεβαίωνε τους πιστούς ότι όλα γίνονται για να περιοριστούν τα δικαιώματα της μειονότητας. Πιο εύπιστοι αποδείχθηκαν οι Πομάκοι της περιοχής, με αποτέλεσμα τα περισσότερα κρούσματα και θύματα να είναι Πομάκοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το τουρκικό προξενείο διαθέτει πακτωλό χρημάτων -τουρκικής προέλευσης- με αποτέλεσμα να μισθοδοτούνται 2.500-3.000 άνθρωποι απευθείας από τα ταμεία του. Περίπου 700 μουσουλμάνοι, μόνο στην Ξάνθη, φέρονται να μισθοδοτούνται από το άφθονο «μαύρο χρήμα» που υπάρχει στα «ταμεία» του προξενείου.

Έτσι κάποιοι στη Θράκη χαρακτηρίζουν το τουρκικό προξενείο ως τον «μεγαλύτερο εργοδότη της Θράκης». Βασικά «εργαλεία» στη συστηματική δουλειά του προξενείου -συνεχίζει το ρεπορτάζ του «Ε.Τ.»- είναι οι δυο «εκλεγμένοι» μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Σε κανένα ιερό κείμενο δεν προβλέπεται εκλογή μουφτή. Παντού είναι διορισμένοι, όπως και στην ίδια την Τουρκία. Κι όμως η Τουρκία απαίτησε την εκλογή μουφτήδων στην Ελλάδα. Και οι δυο «ψευτομουφτήδες»… εξελέγησαν δι’… ανατάσεως της χειρός σε κάποια προσευχή στα τεμένη από μερικές εκατοντάδες πιστών. Και βέβαια αναγνωρίστηκαν αμέσως από το τουρκικό προξενείο.

Στην ουσία, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, είναι διορισμένοι από το τουρκικό προξενείο, το οποίο ελέγχει και τα περισσότερα τεμένη στη Θράκη. Οι δε «ψευτομουφτήδες» φέρονται να διεκδικούν και να έχουν ρόλο και επιρροή σε εκλογικές διαδικασίες που αφορούν στο ελληνικό κράτος και χριστιανούς υποψηφίους.

Το μαύρο χρήμα που ρέει είναι άφθονο. Αγοράζονται π.χ. από μουσουλμάνους χωράφια και κτήματα που ανήκουν σε χριστιανούς σε τιμή τριπλάσια (!) της κανονικής. Ενώ ο μουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, προ καιρού, βρέθηκε αντιμέτωπος με υψηλό φορολογικό πρόστιμο για την αγορά ενός JEEP, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τη φορολογική δήλωσή του. Τα παραδείγματα -σημειώνει ο «Ε.Τ.»- είναι πολλά, αλλά το συμπέρασμα παραμένει ένα: Το τουρκικό προξενείο στη Θράκη στήνει παράλληλες δομές, οι οποίες αντιστρατεύονται σχεδόν ευθέως τους νόμους του ελληνικού κράτους και τις αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής. Κι όλα αυτά με «όχημα» την ελευθερία στη θρησκεία που είναι απολύτως κατοχυρωμένη εδώ και πολλά χρόνια.

Η υπερδραστηριοτητα του προξενείου τον τελευταίο καιρό συμπίπτει με την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας κι έρχεται στον απόηχο της ήττας στον Έβρο, η οποία δεν έχει «χωνευτεί» ακόμα από την Άγκυρα. Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν ότι η προπαγάνδα περί ανύπαρκτου κορωνοϊού και «συνωμοσίας» για τον περιορισμό των δικαιωμάτων έρχεται να συναντηθεί με πλευρές του ασύμμετρου πολέμου που κάνει ο Τ. Ερντογάν.

Η στάση της ελληνικής Πολιτείας ήταν και είναι εξαιρετικά προσεκτική, προκειμένου να είναι απολύτως σεβαστά τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και σε ετοιμότητα. Στο ίδιο κλίμα είναι και ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, ο οποίος μόνο το τελευταίο διάστημα δείχνει πιο ανήσυχος. Η ελληνική Δικαιοσύνη πάντως δείχνει να αντιδρά πιο άμεσα. Πριν από λίγο διάστημα καταδικάστηκε ο αυτοαποκαλούμενος «αιρετός μουφτής» της Κομοτηνής για αντιποίηση θρησκευτικής ιδιότητας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.