ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
5 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δίκη Φιλιππίδη Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού Έξι χρόνια κάθειρξη για την πρώτη απόπειρα βιασμού, πέντε για τη δεύτερη

1 min read

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη σε έξι χρόνια κάθειρξης για τη μια απόπειρα βιασμού και σε πέντε για την άλλη.

Την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφάσισε νωρίτερα ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που κατέληξε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την πράξη σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης, ενώ αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του ηθοποιού.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, η εισαγγελέας, Στέλλα Στόγια, υποστήριξε νωρίτερα:

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά το 2014».

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί, όμως, και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας:

«Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Οι τρεις καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Η πρώτη από τις τρεις καταγγέλλουσες έχει υποστηρίξει ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά και την κακοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2008 στο θέατρο Ήβη, ενώ κατά την ανάκριση κατήγγειλε ότι λίγους μήνες πριν από τον βιασμό στο θέατρο, την είχε βιάσει ξανά σε γραφεία θεατρικής εταιρείας.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, ενώ η τρίτη γυναίκα έχει καταγγείλει ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες κατέθεσαν στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών, ενώ από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν πολλοί ηθοποιοί, όπως:

H Κάτια Δανδουλάκη, ο Τάσος Χαλκιάς, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Εβελίνα Παπούλια, η Θάλεια Ματίκα, η Αλίνα Κωτσοβούλου, η Ράνια Σχίζα και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και o Σπύρος Μπιμπίλας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.