ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διαθέσιμη η εφαρμογή Gov.gr Wallet: Δίπλωμα και ταυτότητα στο κινητό

1 min read

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμη από σήμερα το απόγευμα, που θα επιτρέπει τη δημιουργία, αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στα κινητά τηλέφωνα. 

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη (σ.σ δηλαδή ανταποκρίνεται) μόνο για τους πολίτες που έχουν ΑΦΜ με λήγοντα αριθμό το 1.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το wallet.gov.gr, και να κάνουν login μέσω TaxisNet ή των κωδικών web banking σε συνδυασμό με ένα επιβεβαιωτικό SMS που θα σταλεί στο κινητό τους τηλέφωνο. 

Σε περίπτωση ελέγχου επιδεικνύεται το QR code του ψηφιακού εγγράφου, η αρμόδια αρχή σκανάρει το QR, εγκρίνει ο πολίτης τον έλεγχο και αναφέρει ή δείχνει τον 6-ψήφιο κωδικό που εμφανίζεται στον ελεγκτή. Ο ελεγκτής εισάγει τον 6-ψήφιο στην εφαρμογή του και μόνο τότε εμφανίζεται το έγγραφο στη συσκευή του πολίτη.

Gov.gr Wallet: Δίπλωμα και ταυτότητα στο κινητό μας τηλέφωνο - Διαθέσιμη η εφαρμογή

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τα επόμενα βήματα, κάνοντας λόγο για μεταβατική περίοδο, για επίδειξη και «ψηφιακά αντίγραφα» σε τραπεζικά ιδρύματα και παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

«Δημιουργούμε ένα σύστημα το οποίο θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου για τις τράπεζες και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, αλλά και για όποιους φορείς χρειάζεται η επίδειξη της ταυτότητας. Θα δημιουργείται ψηφιακό ίχνος αντί για αντίγραφα ταυτότητας κι έτσι πλέον θα μπορεί να γίνει με ψηφιακό τρόπο κάτι που μας έχει ταλαιπωρήσει με το χαρτί σε φυσική μορφή».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι πολίτες κερδίζουν ευκολία, ασφάλεια, ταχύτητα, «καθώς έχει διασφαλιστεί η άμεση έκδοση και αποθήκευση, ενσωμάτωση στο ψηφιακό wallet του κινητού, θωράκιση των συναλλαγών με ψηφιακή συγκατάθεση, μείωση της απάτης, δυνατότητα άμεσης ανάκλησης της ισχύoς και γρήγορη επίδειξη και επαλήθευση μέσω κωδικού QR.»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.