ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημοσκόπηση: Το 59% λέει «Οχι» σε σύνθετη ονομασία

1 min read

Προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημαντικά ευρήματα καταγράφονται για την υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24.

Οσον αφορά στο Σκοπιανό, το 59% των ερωτηθέντων λέει «όχι» σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, έναντι 35% που συμφωνεί με σύνθετη ονομασία.

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα και για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας, αφού, εκτός από το προβάδισμα της ΝΔ με διψήφιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σημάδια κατάρρευσης δείχνουν οι ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19%.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Ενωση Κεντρώων με 1,5% και έπονται με 1% οι Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%.Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε «λευκό ή άκυρο» και το 6% ότι θα απείχε.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων (Χωρίς Λευκό/Ακυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Ενωση Κεντρώων με 2%, ενώ με ποσοστό 1% έπονται οι Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο. Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικά τα συλλαλητήρια για το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Οσον αφορά στο Σκοπιανό, το 59% των ερωτηθέντων λέει «Οχι» σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, έναντι 35% που συμφωνεί με σύνθετη ονομασία. Στην ίδια δημοσκόπηση, το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το ζήτημα της ΠΓΔΜ

Ανάμεσά τους, και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια. Στο γκάλοπ της Pulse, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Το 32% των ερωτηθέντων δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.