ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημιουργία εβραϊκού σχολείου σχεδιάζουν στη Θεσσαλονίκη

1 min read

Δημιουργία εβραϊκού σχολείου σχεδιάζουν στη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία εβραϊκού σχολείου στην περιοχή Χιρς σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης.


 

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” ότι “το εβραϊκό σχολείο θα γίνει στην περιοχή Χίρς στη δυτική Θεσσαλονίκη και θα είναι ένα σχολείο όχι μόνο για Εβραιόπουλα”.
Ο ίδιος είπε ότι “ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει το οικόπεδο και την ανέγερση του κτιρίου θα αναλάβει η Ισραηλιτική Κοινότητα και έχει ήδη ζητηθεί η κάτοψη του χώρου του οικοπέδου για να γίνουν οι σχετικές μελέτες”.

Τέλος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος είπε ότι “προχωράει η διαδικασία και με την παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη θα υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα και το 2018 θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του”. “Το υπό ανέγερση Μουσείο του Ολοκαυτώματος θα δώσει νέα διάσταση στην περιοχή” τόνισε ο κ. Σαλτιέλ και πρόσθεσε ότι “εμείς είμαστε πολίτες της Θεσσαλονίκης και αυτό θα είναι ένα δημόσιο σχολείο που θα είναι αντάξιο των ιδιωτικών σχολείων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση