ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δεν τελειώσαμε στο Ιντλίμπ – Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι θα αρχίσουν πάλι εχθροπραξίες και σκέφτονται να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στην Τουρκία

1 min read

Jeffrey: Βλέπουμε το θέμα της αεροπορικής υποστήριξης της Τουρκίας στο Ιντλίμπ

Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία, James Jeffrey, δήλωσε ότι ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο να στείλουν δυνάμεις του στρατού ξηράς για βοήθεια της Τουρκίας στο Ιντλίμπ, εξετάζουν την περίπτωση να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στις δυνάμεις της Τουρκίας που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας.

Ενώ είπε ο κ. Jeffrey ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία, στο Ιντλίμπ, συμπλήρωσε:

“Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία θέλει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Συρία. Αυτοί επιδιώκουν τη νίκη”.

Επίσης ο Jeffrey τόνισε ότι “Σε περίπτωση που η Ρωσία και το καθεστώς παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός, μπορούμε να απαντήσουμε με κυρώσεις”.

Από την πλευρά του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα David Satterfield τόνισε ότι για να προχωρήσουν οι σχέσεις στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας με την Τουρκία, θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των S-400.

Όσον αφορά το NATO και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στην Τουρκία στο Ιντλίμπ, 0 James Jeffrey είπε ότι το θέμα εξετάζεται και συνέχισε “Είναι όλα στο τραπέζι”.

Δημοσίευση στα Social Media