ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δείτε την τοξική καθημερινή συνήθεια που ισοδυναμεί με πέντε ακτινογραφίες θώρακα την ημέρα!

1 min read

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να υποβάλλεται εθελοντικά σε πέντε ακτινογραφίες θώρακα την ημέρα; Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, αυτό ακριβώς κάνει ένας μέσος καπνιστής: τέσσερα τσιγάρα αντιστοιχούν σε όρους μεγέθους κινδύνου λόγω ακτινικής δόσης με μία ακτινογραφία θώρακος. Aυτό σημαίνει ότι η ακτινοβολία που δέχεται ο οργανισμός του καπνιστή με κάθε πακέτο τσιγάρα ισοδυναμεί με πέντε ακτινογραφίες θώρακα!

Στα φύλλα του καπνού είναι γνωστό ότι συσσωρεύονται μικρές ποσότητες του πολωνίου 210, ένα ραδιενεργό ισότοπο που προέρχεται από φυσική ραδιενέργεια μέσα στα λιπάσματα.
Οι καπνιστές εισπνέουν το πολώνιο, το οποίο εγκαθίσταται σε ‘θερμά σημεία’ μέσα στους πνεύμονες και φυσικά μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ τεκμηριώνει ότι οι καπνοβιομηχανίες παρόλο που γνώριζαν ότι ο καπνός είναι ραδιενεργός απέκρυπταν τα στοιχεία για τέσσερις δεκαετίες. Το πολώνιο εκτός από ραδιενεργό είναι και τοξικό και προσβάλλει κυρίως τα νεφρά και το συκώτι. Το πολώνιο-210 που βρίσκεται στα φύλλα του καπνού με το κάπνισμα εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό, όπου συσσωρεύεται στους βρόγχους των καπνιστών, εκπέμποντας ακτινοβολία Α, που μπορεί να προκαλέσει γενετικές αλλοιώσεις στα κύτταρα και δυνητικά καρκίνο.

«Οι καπνοβιομηχανίες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κοινοποιήσουν εάν τα προϊόντα τους περιέχουν το πολώνιο-210. Η απομάκρυνση του πολωνίου-210, μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης καρκίνου του πνεύμονα των καπνιστών, από τα προϊόντα καπνού πρέπει να συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.