ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δακτύλιος: Τα οχήματα που κυκλοφορούν ελεύθερα από 25 Οκτωβρίου

1 min read

Μόνο 5 κατηγορίες οχημάτων θα μπορούν να μπαίνουν στον Δακτύλιο από τις 25 Οκτωβρίου

Μόνο 5 είναι οι κατηγορίες οχημάτων που μπορούν να μπαίνουν στο Δακτύλιο ανεξάρτητα από τις απαγορεύσεις για μονές ή ζυγές πινακίδες.

Επιστρέφει και επίσημα στο κέντρο της Αθήνας ο Δακτύλιος,  από τις 25 Οκτωβρίου όμως μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τις οποίες στον Δακτύλιο θα είχαν «ελευθέρας» μόνο τα  ηλεκτρικά οχήματα, οι τελικές αποφάσεις είχαν σημαντικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της πρωτεύουσας τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη – τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.