ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χωρίς κινητήρες το Τουρκικό stealth TF-X μετά την αποχώρηση της Rolls Royce

1 min read

Η Τουρκία μετά από την αναστολή των συνομιλιών με την αγγλική εταιρεία κινητήρων Ρολς Ρόις, εργάζεται σε ένα πρόγραμμα εγχώριας ανάπτυξης για να αποκτήσει κρίσιμη τεχνολογία κινητήρα για το πρώτο μαχητικό της αεροσκάφος. Ο δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ την Τετάρτη έγραψε στο Defence News πως η υπηρεσία στρατιωτικών προμηθειών, η Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών, ανέθεσε στην εγχώρια εταιρία TRMotor, να αναπτύξει αυτή την τεχνολογία.

Η Τουρκία αναζητά εναλλακτικές μετά από την αναστολή από τις ΗΠΑ της αγοράς των μαχητικών F-35. Η χώρα αποσκοπεί να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος το TF-X ώστε να τεθεί σε υπηρεσία το 2030. Ο Μπεκτίλ την Κυριακή δήλωσε πως η κρατικά ελεγχόμενη εταιρία TRMotor υπέγραψε συμφωνία με την κρατική Τουρκική Βιομηχανία Αεροπορίας-Διαστήματος (ΤΑΙ) που είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος TF-X

Ο Μπεκντίλ επικαλούμενος τον Οσμάν Ντούρ- γενικό διευθυντή της TRMotor, είπε πως ” ο κινητήρας του TF-X βρίσκεται στην φάση του σχεδιασμού του”. Το πρόγραμμα TF-X έχει υποστεί παλινδρομήσεις λόγω τεχνολογικών θεμάτων. Η ΤΑΙ συνομιλούσε με την Ρολς Ρόις για συμπαραγωγή κινητήρων, αλλά δεν έχουν συμφωνήσει σε τελικό συμβόλαιο. Ο Μπεκντίλ είπε πως η 100 εκ. συμφωνία έχει ανασταλεί λόγω αβεβαιοτήτων σχετικά με την μεταφορά τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.