ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάος με το Taxis: Φορολογούμενοι χρεώθηκαν ποσά που είχαν εξοφλήσει

1 min read

Καθησυχάζει η ΑΑΔΕ για τις περιπτώσεις όπου οι πληρωμές φόρων δεν εμφανίζονται στο σύστημα

Μια έκπληξη περίμενε χθες χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον Απρίλιο τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Ελέγχοντας τον λογαριασμό τους στο Taxisnet διαπίστωσαν ότι οι οφειλές αυτές όχι μόνο δεν είχαν «σβήσει» αλλά αντίθετα είδαν ότι είχαν με προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ καθησυχάσουν και αναφέρουν ότι όσα χρήματα έχουν καταβληθεί στην εφορία θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet και οι προσαυξήσεις θα σβήσουν. Αν στο μεσοδιάστημα οι φορολογούμενοι χρειάζονται Φορολογική Ενημερότητα, μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά ή μέσω email στη Δ.Ο.Υ τους.

Η  αρρυθμία του συστήματος , συνδέεται με τις παρενέργειες της πανδημίας και ειδικότερα με τις εκπτώσεις 25% που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στην εμπρόθεσμη πληρωμή διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων.

Η διαδικασία προσδιορισμού των δικαιούχων της έκπτωσης, έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση των πιστώσεων των καταβολών των φορολογουμένων στο Taxisnet για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εκμισθωτές ακινήτων. Αντίστοιχο πρόβλημα είχε καταγραφεί και τον Μάρτιο αλλά πλέον όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, η εικόνα των πληρωμών έχει αποκατασταθεί πλήρως ενώ σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα διορθώνονται και τα φαινομενικά «λάθη» του Απριλίου. Ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων οι πληρωμές που έχουν γίνει και ακολουθούν οι πιστώσεις  των καταβληθέντων ποσών για εργαζόμενους και εκμισθωτές.

Δημοσίευση στα Social Media