ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Business Insider: Ποιος θα κέρδιζε σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας (φωτό)

1 min read

Εξετάζοντας ένα σενάριο εμπλοκής των τριών υπερδυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας, ποιος νομίζετε οτι θα επικρατούσε;

Για να βρει την απάντηση, το Business Insider, συνέκρινε τις δυνατότητες που έχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της κάθε χώρας σε τέσσερα επίπεδα: Στα τζετ, στα υποβρύχια, στα τανκς και στα πλοία.

Μαχητικά αεροσκάφη: Οι ΗΠΑ έχουν αυτή τη στιγμή το πιο προηγμένο σύστημα στελθ τζετ. Ο «στόλος» της Ουάσινγκτον αποτελείται από 187 F-22, ωστόσο τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, αφού κατασκευάζουν ήδη αντίστοιχα όπλα.

Αρματα μάχης: Εδώ υπάρχει ισοπαλία καθώς τα τανκς των ΗΠΑ, τα M-1 Abrams είναι λιγότερα και παλαιότερα από τα νέα μοντέλα των ρωσικών αρμάτων μάχης, αφού κατασκευάστηκαν το 1980 κι έκτοτε τόσο η Μόσχα όσο και το Πεκίνο έχουν αναπτύξει νέα μοντέλα. Ωστόσο, οι συνεχείς αναβαθμίσεις που γίνονται από το αμερικανικό πεντάγωνο τα έχει καταστήσει σχεδόν… καινούρια.

Σκάφη επιφανείας: Οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο στρατιωτικό στόλο στον κόσμο. Όμως ακόμα κι αυτός ο υπερ-προηγμένος τεχνολογικά στόλος ίσως να μην είναι αρκετός για να νικήσει τα ρωσικά υποβρύχια ή τους κινεζικούς πυραύλους, αν εμπλεκόταν σε πόλεμο. Ειδικά η Κίνα ετοιμάζει εδώ και καιρό έναν τεράστιο στόλο για να προστατέψει τα συμφέροντά της στη Νότια Σινική Θάλασσα. Ο στόλος της περιλαμβάνει εκατοντάδες πλοία, με προηγμένους πυραύλους και άλλα επικίνδυνα όπλα.

Υποβρύχια: Το αμερικανικό ναυτικό έχει συνολικά 68 υποβρύχια με προηγμένα πυραυλικά συστήματα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη. Η Ρωσία έχει 60 υποβρύχια τα οποία όμως είναι ιδιαίτερα… ικανά. Η Κίνα έχει 62 υποβρύχια, διαφόρων τύπων και αυτή τη στιγμή κατασκευάζουν κι άλλα. Όμως τα υποβρύχια της Κίνας είναι εύκολα ανιχνεύσιμα.

Με βάση τα παραπάνω, νικητές βγαίνουν οι ΗΠΑ, ωστόσο, η διαφορά ολοένα και μικραίνει…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση