ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΒΟΜΒΑ από τα Σκόπια! Ζητάνε από την Ελλάδα να αλλάξει την ονομασία της Μακεδονίας…

1 min read

Τεντώνουν το σκοινί τα Σκόπια και συνεχίζεται η διπλωματική «μάχη», καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε πώς ο όρος «Μακεδονία» δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας και πως θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τις δύο χώρες με ίσους όρους.

«Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της ‘Μακεδονίας’ και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντιμιτρόφ  και πρόσθεσε πως «η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην ‘Μακεδονία’, διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας.

Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.