ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μπλόκο» των αμερικανικών αρχών σε ελληνικό τάνκερ με ρωσικά προϊόντα πετρελαίου!

1 min read

Το φορτίο αποτελείται από μαζούτ, το οποίο χρησιμοποιείται σε λέβητες και φούρνους, καθώς και βενζίνη κενού αέρος, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή βενζίνης και ντίζελ.

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας —συμπεριλαμβανομένων του αργού πετρελαίου, των διυλισμένων καυσίμων, του υγροποιημένου φυσικού αερίου και του άνθρακα— στις αρχές Μαρτίου ως απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Όμως το εμπάργκο των ΗΠΑ δεν απαγορεύει το πετρέλαιο και τα καύσιμα που προέρχονται από άλλη χώρα, όπως το Καζακστάν και ταξιδεύουν μέσω Ρωσίας καθ’ οδόν προς μια εξαγωγική αγορά, επεσήμανε η WSJ, προσθέτοντας ότι η χερσόνησος Ταμάν αποστέλλει ρωσικά και καζακικά πετρελαϊκά προϊόντα.

Τα… κολπάκια

Εκτός από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη ρωσική ενέργεια και τις μερικές κυρώσεις της ΕΕ που επιβάλλονται σταδιακά, η πετρελαϊκή βιομηχανία έχει… αυτοκυρωθεί αποφεύγοντας τις επιχειρηματικές συναλλαγές με τη Μόσχα. Άλλοι όμως κρύβουν τις συναλλαγές με τη Ρωσία.

Οι επιφυλακτικοί αγοραστές προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύνδεση, αποκρύπτοντας την προέλευση του αργού και το εμπόριο πετρελαίου με την ένδειξη «άγνωστος προορισμός».

Ένα άλλο τέχνασμα συγκάλυψης είναι η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο στην ανοιχτή θάλασσα, η οποία συνήθως περιλαμβάνει ένα ρωσικό πλοίο που εκφορτώνει πετρέλαιο σε άλλο σκάφος από ουδέτερο μέρος.

Μια άλλη λύση που χρησιμοποιείται για την απόκρυψη της προέλευσης του ρωσικού πετρελαίου είναι η πληρωμή σε γιουάν της Κίνας και όχι σε δολάριο ΗΠΑ, το τυπικό νόμισμα για το εμπόριο.

*φωτογραφία αρχείου

Δημοσίευση στα Social Media